ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Hel­sin­gin henki katosi

Presidentti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kohtaaminen ei tarjonnut isoja yllätyksiä. Vasta aika näyttää, mitä tapaamisesta maailmalle seuraa.

Suomi oli hetken maailman huomion keskipisteenä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tapasivat eilen Helsingissä. Tänään tai viimeistään huomenna kaikki palaa taas ennalleen eli siihen samaan uneliaaseen tilaan, missä kesä-Suomi tapaa nousta maailmalla otsikoihin lähinnä vain suopotkupallon, eukonkannon, kilpasaunomisen ja muiden outouksiensa myötä.

Mitä suurvaltajohtajien huippukokouksesta jäi käteen? Ei paljon mitään konkreettista. Tosin tämä oli jo etukäteen tiedossa.

Presidentit kohtasivat, mitä on pidettävä jo sinänsä hyvänä asiana. Kohtaamisen tärkeimpänä saavutuksena voidaan pitää puolestaan sitä, etteivät maailman asiat menneet tapaamisen myötä - todennäköisesti - pahemmalle tolalle. Putin ja Trump erosivat sovussa tai siltä se ainakin vaikutti.

"Helsingin hengestä" on tässä yhteydessä turha puhua, varsinkaan perinteisessä mielessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.