Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Outi Tar­kiai­sel­le Lapin tai­de­pal­kin­to

Nuorella säveltäjällä on merkittävä ura niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Pohjoinen luonto ja saamelaiskulttuuri inspiroivat hänen sävelkieltään.

Outi Tarkiainen on saanut Lapin taidepalkinnon 2019 kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävästä työstään säveltäjänä.

Palkinto jaettiin torstaina Lapin kamariorkesterin konsertissa. Konsertissa kuultiin Tarkiaisen saksofonikonsertti Saivo,  joka on omistettu Jukka Perkolle.

Perko on soittanut solistina kaikissa Saivon esityksissä Tapiola Sinfoniettan kantaesityksestä 2017 lähtien. Lapin kamariorkesteri on esittänyt teoksen aikaisemmin kaksi kertaa konserteissaan Rovaniemellä ja Inarissa 2018.

Saivo tarkoittaa saamelaisen muinaisuskon kaksipohjaista järveä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.