Mainos

Ou­lu­lai­nen Reino Viip­po­la hankki uuden Golf Va­rian­tin

Volkswagen Golfilla on halpa ja helppo ajaa

Oululainen Reino Viippola ei ennättänyt pestä Golf Variantia, jolla hän saapui vasta Helsingistä lomareissulta. Hän osti uutuusmallin tammikuussa.
Oululainen Reino Viippola ei ennättänyt pestä Golf Variantia, jolla hän saapui vasta Helsingistä lomareissulta. Hän osti uutuusmallin tammikuussa.

”Parasta Golf Variantissa on mukautuva vakionopeussäädin. Sen avulla oli mukava ajaa, kun saavuin eilen Helsingistä Ouluun. Auto hidasti nopeutta automaattisesti edellä ajavan mukaan. Vierailimme vaimon kanssa pojan perheen luona Helsingissä”, kertoo oululainen eläkeläinen Reino Viippola.

Hän osti tammikuussa Pörhön Autoliikkeestä Oulusta uuden auton.

”Siellä ovat tutut automyyjät”, hän lisää.

”Harkitsin myös Skoda Octaviaa, mutta olen pitkään ajanut Volkswagenilla, joten päädyin entiseen merkkiin. Edellinen autoni oli Volkswagen Passat.”

Golfiin on tullut lisää tilaa

Viippola hankki Golf Variantin, koska siitä oli tullut uudistettu malliversio.

”Auto sopii kokonsa puolesta hyvin kahden hengen taloudelle. Variantissa on iso tavaratila”, hän sanoo.

Golf Variantin tavaratila on kasvanut uudessa mallissa sadalla litralla 605 litraan. Takapenkit kaatamalla tavaratila kasvaa 1620 litraan.

Golf Variant tuntuu Viippolan mukaan sisältä kokoaan isommalta, se on lähes Volkswagen Passatin kokoinen. Auto on myös hiljainen ja helppo ajettava.

”Vaikutelma pitää paikkansa, sillä uuden Golf Variantin akseliväliä on jatkettu 6,6 senttiä. Sisälle on tullut takapenkin ja etupenkin väliin noin viisi senttiä lisää jalkatilaa. Siitä olemme saaneet asiakkailta paljon myönteistä palautetta. Takapenkille mahtuu hyvin myös lapsen turvaistuin”, kertoo autoa maahan tuovan K-Auto Oy:n myyntijohtaja Kari-Mikael Järvenpää.

Akseliväli on nyt yhtä suuri kuin kilpailijoilla, Skoda Octavialla ja Seat Leonilla.

Alhainen polttoaineenkulutus tuo huokeutta liikkumiseen

Golfin kevythybridissä on alhainen polttoaineen kulutus. Kulutus pysyi helposti Viippolan mukaan Helsingin reissulla viidessä litrassa sadalla kilometrillä. Sillä on huokea liikkua.

Hihnakäyttöinen starttigeneraattori avustaa moottoria liikkeelle lähdettäessä ja hitaassa nopeudessa. Jarrutusta ja rullausta hyödynnetään litiumioniakun lataamisessa. Tämä vähentää selvästi kulutusta ja päästöjä.

Kulutusta on saatu vähennettyä myös autoa keventämällä. Auton painoa on pudotettu 105 kiloa käyttämällä korirakenteissa kuumamuovattuja suurlujuusteräksiä. Myös moottori on edeltäjää kevyempi. Lähes kaikkiin malleihin saa DSG-automaattivaihteiston.

”Meillä on kovat odotukset uuden Golf Variant -mallin suhteen”, Järvenpää sanoo.

Volkswagen Golf oli viime vuonna Euroopan myydyin automalli

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin 2386 Golfia, kun vuonna 2019 rekisteröintien määrä oli 3396 Golfia.

”Koronan vaikutus näkyi laskevina myyntimäärinä”, Järvenpää sanoo. Hän uskoo, että tänä vuonna myyntimäärä saadaan nostettua 3000 auton paremmalle puolelle.

Uuden Golf Variantin saa automaattivaihteella noin 30 000 eurolla.

Suomi on edelleen farmarien luvattu maa. Golf Variant käy Suomessa kisaa Skoda Octavian kanssa, jota rekisteröitiin viime vuonna Suomessa 3896 kappaletta.

Volkswagen Golf oli viime vuonna Euroopan myydyin automalli. Viime vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana sitä myytiin 252 138 kappaletta, mikä oli kuitenkin 33 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

”Meidän perheessä on jo useita vuosia ollut Volkswagen Golf. Nytkin vaimoni ajaa vanhemmalla Golfilla. Olen suosinut Golfia, koska siinä säilyy hyvin auton arvo. Se on helppo vaihdokki”, kertoo Oulun Pörhön Autoliikkeen Vihannissa asuva automyyjä Markku Martinmäki.

”Golf on oikeastaan tilaihme. Viime viikolla sen takapenkillä istui kaksi järeää painijaa, poikani painikavereita”, Martinmäki naurahtaa.