Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ott Tänak kaa­sut­te­li yk­kö­sek­si Sar­di­nias­sa, Kalle Ro­van­pe­rä kas­vat­ti MM-joh­toaan – "Ta­voit­tee­na oli juuri täl­lai­nen kisa"

Alghero
Kalle Rovanperä oli tyytyväinen viidenteen sijaan. Hän jatkaa MM-sarjan johdossa.
Kalle Rovanperä oli tyytyväinen viidenteen sijaan. Hän jatkaa MM-sarjan johdossa.
Kuva: Toyota/McKlein

Hyundain rallitalli ja Ott Tänak ottivat kauden ensimmäisen voittonsa MM-sarjassa sunnuntaina päättyneessä Sardinian osakilpailussa.

– Tämä oli ehdottomasti iso voitto varsinkin tallin porukalle, mutta myös minulle itselleni. Alkuvuosi on ollut yhtä kamppailua, mutta nyt saimme vihdoin palkinnon kovasta työstä, viimeksi Rovaniemellä vuoden 2021 helmikuussa ykköstilaa juhlinut Tänak sanoi.

Hyundain virolaiskuski Ott Tänak ajoi Sardiniassa voittoon. Edellinen voitto oli Rovaniemen MM-rallista helmikuulta 2021.
Hyundain virolaiskuski Ott Tänak ajoi Sardiniassa voittoon. Edellinen voitto oli Rovaniemen MM-rallista helmikuulta 2021.
Kuva: Hyundai Motorsport

Virolaisen jälkeen toiseksi sijoittui Fordin Craig Breen minuutin Tänakia perässä. Hyundain espanjalaiskonkari Dani Sordo oli kolmas, ja Fordin Pierre-Louis Loubet nappasi uransa parhaan tuloksen sijoittumalla neljänneksi.

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi Sardiniassa viidenneksi ja nappasi kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta neljä lisäpistettä. Suomalaiskuskin MM-johto vankkeni Italiassa entisestään, sillä Hyundain Thierry Neuville on jäänyt suomalaisesta 55 pistettä. Tänak nousi sarjassa kolmanneksi.

– Pakko olla ihan tyytyväinen. Saimme lopulta ihan hyvin pisteitä vaikeista lähtökohdista huolimatta. Tavoitteena oli juuri tällainen kisa ja siinä onnistuimme hyvin, Rovanperä totesi.

– Loppukaudesta kun pisteitä lasketaan, niin myös tällaiset suoritukset ovat tärkeitä, aura-auton roolista perjantaina kärsinyt Toyota-kuski jatkoi.

Lapille pientä lohtua

Toyotan Esapekka Lappi sai pientä lohtua lauantain keskeytyksen jälkeen, kun pieksämäkeläinen oli Power Stage -pätkän neljänneksi nopein saaden kaksi MM-pistettä.

– Vauhti oli hyvää. Se oli positiivista tänä viikonloppuna. Analysoin eilen tarkasti ulosajon ja nuottivideolla kiveä ei näkynyt. Se oli kaivautunut nopeasti esiin muiden kuskien toimesta. Siinä mielessä voin antaa itselleni pienen synninpäästön, Lappi summasi.

WRC2-luokassa Fordilla ajava Jari Huttunen sijoittui kolmanneksi ja oli myös yleiskilpailussa komeasti kymmenes. Uransa ensimmäisen WRC2-luokan kisan kurvaillut Sami Pajari oli luokassa viides ja Eerik Pietarinen kuudes. Teemu Suninen keskeytti kahdesti ja jäi ilman pisteitä.