Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Osa län­si­mais­ta boi­ko­toi Pe­kin­gin olym­pia­lai­sia po­liit­ti­ses­ti – Suomen val­tio­joh­don osal­lis­tu­mis­ta val­mis­tel­laan yhä

Olympialaisten diplomatiaboikotit ovat voimistaneet keskustelua urheilun ja politiikan kytköksistä. Kiina on varoittanut länsimaita mielenilmausten seurauksista tarkentamatta uhkaustaan.

Suomi jatkaa valmisteluja valtionhallinnon osallistumiseksi Pekingin talviolympialaisiin huolimatta diplomaattisen boikotoinnin viriämisestä maailmalla.

Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla, ettei se lähetä virallista delegaatiota kisoihin. Maa perusteli ratkaisuaan Kiinan ihmisoikeusloukkauksilla. Diplomaattiseen boikottiin liittymisestä ovat kertoneet myös Australia, Britannia ja Kanada.

Viron presidentti Alar Karis sanoi sunnuntaina, ettei lähde seuraamaan Pekingin kisoja poliittisista syistä. Lisäksi useat maat ovat kertoneet harkitsevansa linjauksiaan.

Kiinan lähialueen maista ainakaan Etelä-Korea ei aio liittyä boikottirintamaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.