Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön yli­joh­ta­ja Atte Jääs­ke­läi­sen saamat syyt­teet olivat tie­dos­sa jo ni­mi­tys­vai­hees­sa – "Tie­dos­sam­me on, että asia etenee oi­keu­des­sa"

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajaksi nimettyä Atte Jääskeläistä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta. Jääskeläinen valittiin ministeriön virkaan elokuun alussa.

Atte Jääskeläistä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.
Atte Jääskeläistä syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriöön ylijohtajaksi nimettyä Atte Jääskeläistä koskevat syytteet olivat tiedossa jo valintaprosessin aikana.

– Asia on käsitelty valintaprosessin yhteydessä ja tiedossamme on, että asia etenee oikeudessa, ministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo.

Jääskeläinen on saanut syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Rikoksen epäillään tapahtuneen viime vuoden marraskuussa Helsingissä.

Lehikoisen mukaan Jääskeläiseen kohdistuvat syytteet eivät liity virkatehtävien hoitamiseen tai hänen kykyynsä hoitaa niitä. Virkamiehiltä odotetaan nuhteettomuutta, joka on varmistettava nimitysvaiheessa.

– Nuhteetonta käytöstä on arvioitava viran ja siihen kuuluvien tehtävien hoitamisen kannalta. Tämän takia ministeriö hankkii aina kaikista uusista virkamiehistään turvallisuusselvityksen ennen virkaan nimittämistä, Lehikoinen sanoo.

Jääskeläinen on kertonut aiemmin tällä viikolla myöntäneensä syyllisyytensä. Helsingin Sanomille hän kuvasi onnettomuutta "normaaliksi liikenneonnettomuudeksi".

Lännen Media ei tavoittanut Jääskeläistä.

Nimitys elokuussa

Jääskeläinen nimettiin opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan virkaan elokuussa.

Määräaikainen virka kestää vuoden 2025 syyskuuta saakka.

Jääskeläinen on aiemmin työskennellyt Yleisradion päätoimittajan tehtävässä, josta hän erosi vuonna 2017. Eroa edelsi Terrafameen ja silloiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk.) liittyvä kohu.

Viimeksi hän on toiminut Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämäprofessorina.