Mainos

Onko RoPS:n Sergio Llamas Na­pa­pii­rin seu­raa­va su­per­san­ka­ri?

Pelipäivä lähenee ja Sergio Llamasta jo kutkuttaa. Hän saapui Napapiirille suurin toivein viime helmikuussa, mutta on toistaiseksi päässyt pelaamaan vain kourallisessa otteluita. Nyt alkukauden ongelmat ovat jo takana.

-

Nouseeko Sergio Llamas vielä RoPS:n seuraavaksi supersankariksi? Odotusarvot ainakin ovat kohtalaisen korkealla.

Llamas ennätti ennen alkukauden loukkaantumistaan pelata Suomen Cupissa sekä kolmessa Veikkausliigan ottelussa ja teki niissä välittömästi vaikutuksen niin RoPS:n kannattajiin kuin kotimaiseen mediaankin.

Nyt hän on pelannut jo muutaman ottelun, ja on selkeä vahvistus RoPS:lle.

Hän on taitava pelaaja, joka ymmärtää syvällisesti jalkapalloa. Erikoistilanteita on hän usein juonimassa yhdessä Lucas Lingmanin kanssa. Kaikesta näkee, että hän on käynyt erittäin hyvän jalkapallokoulun.

Sergion kasvattajaseura on Deportivo Alavés, yksi Espanjan pääsarja La Ligan joukkueista.

Alavés itsessään kuuluu Baskimaahan, joka on koko Espanjan jalkapallon ydinmaita. Pinta-alaltaan Rovaniemeä pienemmältä alueelta tulee peräti neljä pääsarjajoukkuetta.

- Tiedän, että minulla on RoPS:ssa iso rooli ja minulta odotetaan paljon. Mutta olen valmis, Llamas sanoo.

- Haluan olla kentällä, auttaa joukkuetta ja näyttää osaamistani. Nämä ovat pelaajalle niitä tärkeitä kausia, jolloin rakennetaan myös omaa uraa jalkapalloilijana.

Kotimaassaan Llamas pelasi kovatasoisessa Segunda Divisiónissa. Ensikosketus Veikkausliigaan nosti esille mielenkiintoisia eroja espanjalaisen ja suomalaisen sarjajalkapallon välillä.

- Ne vuodet olivat minulle tärkeitä, ja auttavat minua pärjäämään täällä, mutta Suomessa on ehkä vähemmän aikaa ja kovempi tempo, Llamas yllättää.

- Veikkausliigassa ei ole niin paljon aikaa miettiä. Täällä haetaan välittömästi kontaktia ja joukkueet pelaavat muutenkin tiiviimmin. Espanjassa on enemmän tilaa.

Sergio kuitenkin sanoo tottuneensa nopeasti niin suomalaiseen jalkapalloon kuin elämään Napapiirillä. Erityisesti häntä miellyttää RoPS:n filosofia, jossa korostuu pallollinen pelaaminen.

Jotain hän silti haluaisi tuoda kotimaastaan Espanjasta tänne kaukaiseen pohjolaan.

- Ensimmäisenä tietenkin rakkaan koirani Laukin, Sergio hymyilee.

- Seuraavaksi tulevat espanjalaiset herkut, ja näiden lisäksi myös ruokailuajat. Eihän päivällistä syödä viiden-kuuden aikaan vaan se syödään siinä yhdeksän ja kymmenen välillä!

Sergio ja Rovaniemen Palloseura kohtaavat lauantaina Yöttömän Yön ottelussa Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu alkaa kello 22.15. Portit Keskuskentälle avautuvat jo kello 20.00.