Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa palaa oma­ko­ti­ta­lon sauna – ­sam­mu­tus­työt käyn­nis­sä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Olym­pia­voit­ta­ja Pertti Ukkola va­lit­tiin painin kun­nia­gal­le­riaan

Belgrad
Pertti Ukkola sai vihdoin ansaitsemansa kunnian, kun hänet nimettiin painin Hall of Fameen.
Pertti Ukkola sai vihdoin ansaitsemansa kunnian, kun hänet nimettiin painin Hall of Fameen.
Kuva: Jussi Lehtinen/Painiliitto

Suomen painijasuuruus Pertti Ukkola valittiin perjantaina Kansainvälisen painiliiton kunniagalleriaan Belgradin MM-kisojen yhteydessä järjestetyssä gaalassa.

Sodankylästä painihuipulle ponnistanut Ukkola voitti kreikkalais-roomalaisessa painissa olympiakultaa Montrealissa 1976. Seuraavana vuonna Ukkola voitti maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden.

– Maailma on täynnä urheilijoita, jotka haluavat huipulle. Pikkupojasta asti olen haaveillut, että olisin jossain maailman paras, ja ilmeisesti olen ollut, koska tällaiseen ryhmään pääsin mukaan. Se on hieno asia ja kunnianosoitus myös heille, jotka ovat auttaneet minua urheilu-urallani, Ukkola, 72, kiitteli Painiliiton tiedotteessa.

Harvinainen nimitys osui oikealle ihmiselle, sillä harva on omistautunut yhtä täydellisesti urheilulle kuin Ukkola.

– Paini, ja urheilu ylipäätään, on antanut minulle koko elämän. Olen elänyt vain urheilulle siitä asti, kun 1956 kuuntelin talviolympialaisia radiosta ja päätin, että minusta tulee urheilija. Sitä en tiennyt että minusta tulee painija, sillä luulin, että minusta tulee hiihtäjä. Kaikki mitä olen tässä elämässä tehnyt, olen tehnyt urheilun vuoksi, menestyäkseni urheilussa.

Ukkolasta tuli neljäs suomalainen, joka on valittu painin kunniagalleriaan. Arvostuksen ovat aiemmin saaneet 1920- ja 1930-lukujen mestaripainija Kustaa Pihlajamäki sekä painituomarit Lassi ja Karri Toivola.