Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Olym­pia­mi­ta­lis­tit val­mis­tau­tui­vat Tokion ki­soi­hin mu­ru­sil­la - Matts­so­nil­la ja Pot­ko­sel­la alle kymp­pi­ton­nin tulot

Mira Potkonen iski uran toisen olympiamitalinsa Tokiossa.
Mira Potkonen iski uran toisen olympiamitalinsa Tokiossa.
Kuva: Mikko Stig

Tokion kesäolympialaisten suomalaismitalisteista uimari Matti Mattsson sai vuonna 2020 verotettavia tuloja 633 euroa ja nyrkkeilijä Mira Potkonen 7 851 euroa, joten valmistautuminen olympialaisiin sujui niukkuudessa.

Mattsson, 28, kauhoi olympiapronssia miesten 200 metrin rintauinnissa. Potkonen, 40, huipensi uransa ja ylsi olympiapronssille naisten 60 kilon sarjassa. Hän nyrkkeili pronssia myös Rion kesäkisoissa viisi vuotta sitten ja oli noiden olympialaisten ainoa suomalaismitalisti.

Ratakelauksen kestomenestyjä Leo-Pekka Tähti keräsi suuremmat tulot kuin Mattsson tai Potkonen, kun hän sai vuonna 2020 verotettavia tuloja 17 725 euroa. Tähti saavutti Tokion paralympialaisissa T54-luokan hopeaa 100 metrin kilpailussa. Hän kilpaili viidensissä paralympialaisissaan ja on rohmunnut viisi kultaa, hopean ja pronssin vuoden 2004 Ateenan kisoista lähtien.

Tokion olympialaiset ja paralympialaiset piti kisata alun perin viime vuonna, mutta niitä lykättiin vuodella koronapandemian takia.

Verotiedoissa näkyvät pääoma- ja ansiotulot.