Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Olym­pia­mi­ta­lis­tit saa­pu­vat Sal­paus­se­län ki­soi­hin – Jasmin Kähärä, Remi Lind­holm ja Perttu Reponen poissa

Iivo Niskanen ei ehdi monta päivää hengähtää olympiakisojen jälkeen. Tällä viikolla ohjelmassa ovat sprintti torstaina Helsingin Olympiastadionilla sekä viikonvaihteessa Salpausselän kisat.
Iivo Niskanen ei ehdi monta päivää hengähtää olympiakisojen jälkeen. Tällä viikolla ohjelmassa ovat sprintti torstaina Helsingin Olympiastadionilla sekä viikonvaihteessa Salpausselän kisat.
Kuva: Kimimasa Mayama

Hiihdon tuoreet olympiamitalistit Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski tähdittävät ensi viikonloppuna Lahdessa järjestettäviä Salpausselän kisoja. Hiihtoliitto nimesi hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet Lahden maailmancupin kilpailuihin tiistaina.

Suomen olympiakävijöistä hiihtäjät Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm sekä yhdistetyn urheilija Perttu Reponen jättävät kisaviikonlopun väliin. Kähärä osallistuu tällä viikolla Norjassa nuorten MM-hiihtoihin. Reponen on puolestaan mukana ensi sunnuntaina Puolassa alkavissa nuorten MM-kisoissa.

Kähärä sijoittui Pekingin kisojen sprintissä 26:nneksi. Lindholm oli olympialaisten yhdistelmäkilpailussa 25:s, 15 kilometrin kisassa 45:s ja viime viikonlopun typistetyssä 50 kilometrin kisassa 28:s.

Visa Ski Team Kemin Emmi Lämsä on mukana Salpausselällä sekä sprintissä että normaalimatkalla. Myös nuorten MM-kisoissa Norjassa paraikaa oleva Lämsän seurakaveri Niko Anttola on nimetty normaalimatkalle.

Mäkihypyssä Suomea edustaa Ounasvaaran Hiihtoseuran Andreas Alamommo.

Naiset hyppäävät samaan aikaan maailmancupin pisteistä Itävallan Hinzenbachissa. Joukkueessa on muun muassa OH:n Jenny Rautionaho.

Viikonloppuna hypätään Lahden ja Hinzenbachin maailmancupien lisäksi myös FIS-cupia Saksan Oberhofissa. Mukana on OH:n Timi Heiskanen, joka jatkaa Saksasta Puolaan ensi viikolla Zakopanessa käytäviin nuorten MM-kilpailuihin.

Salpausselällä kilpaillaan hiihdossa lauantaina vapaan hiihtotavan sprintit ja sunnuntaina perinteisen väliaikalähdöt. Yhdistetyssä kisataan lauantaina parikilpailu ja sunnuntaina henkilökohtainen kilpailu.

Mäkihypyssä kisaohjelmaan kuuluvat perjantain ja sunnuntain henkilökohtaiset kilpailut sekä lauantain joukkuekilpailu.