Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Olym­pia­jää­kiek­ko palaa Ylen ka­na­vil­le uuden so­pi­muk­sen myötä

Olympilalaisten jääkiekkotapahtumat nähdään jatkossa myös Ylellä.
Olympilalaisten jääkiekkotapahtumat nähdään jatkossa myös Ylellä.
Kuva: MARK CRISTINO

Yle ja Discovery näyttävät myös jatkossa kesä- ja talviolympialaisia, sillä ne ovat tehneet sopimuksen olympialaisten oikeuksista vuosille 2026–2032. Yle ja Discovery olivat jo aiemmin hankkineet oikeudet Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisiin.

Ylen nyt tekemä sopimus kattaa oikeudet kaikkiin olympialaisten lajeihin. Sen myötä olympialaisten jääkiekko, vesiurheilu ja koripallo palaavat Ylen kanaville vuodesta 2026 alkaen.

Yle kertoi maanantaina tiedotteessaan, että se oli mukana Euroopan yleisradiounionin EBU:n jäsenmaiden jättämässä yhteistarjouksessa. Oikeudet myönnettiin Euroopassa EBU:lle ja Warner Bros. Discoverylle.

– Yle on ollut tiiviisti mukana pitkissä neuvotteluissa olympiaoikeuksien palauttamiseksi julkisen palvelun mediayhtiöille Euroopassa, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoi tiedotteessa.

Seuraavat talviolympialaiset järjestetään 2026 Italiassa Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa. Vuoden 2030 talvikisojen isäntää ei ole päätetty. Kesäolympialaiset pidetään vuonna 2028 Yhdysvalloissa Los Angelesissa ja vuonna 2032 Australiassa Brisbanessa.