Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Olli Kunnari kääntää uuden lehden - Urpo Sivula: "Olli on ural­la­ni paras val­men­ta­ja"

Lentopallo
Akaa Volleyssa puhaltavat uudet tuulet. Olli Kunnari on nyt päävalmentaja ja Urpo Sivula joukkueen hakkuri.
Akaa Volleyssa puhaltavat uudet tuulet. Olli Kunnari on nyt päävalmentaja ja Urpo Sivula joukkueen hakkuri.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Lentopallon miesten Suomen mestaruutta puolustavalla Vammalan Lentopallolla on vetonaulanaan 43-vuotias passarisuuruus Mikko Esko, viime kauden hopeajoukkue Savo Volleylla sanan voimalla hakkuroiva Olli-Pekka Ojansivu, mutta Akaa-Volleyn pakettiin kuuluvat sekä kentällä palloja kenttään takova Urpo Sivula että kentän laidalla päävalmentaja Olli Kunnari.

Lajiväen ulkopuolellakaan Akaan voimakaksikko tuskin esittelyjä kaipaa. Sivula on kuulunut puolitoista vuosikymmentä maajoukkueen kestokasvoihin, pelaajauransa koronan kirittämänä toissa kaudella 38-vuotiaana lopettanut Kunnari viihtyi Suomi-paidassa vielä pidemmän rupeaman.

Alkavalla kaudella Kunnari kääntää urallaan uuden lehden. VaLePassa viime kaudella apuvalmentajana oppia ammentanut syötön vastaanoton erikoismies debytoi Mestaruusliigassa päävalmentajana torstain vierasottelussa Savo Volleyta vastaan.

– Olin VaLePassa opettelemassa asioita, nyt edessä on steppi päävalmentajaksi. Akaassa saa viedä eteenpäin omaa näkemystään lentopallosta, Kunnari kertoo.

Järkipelaajasta järkivalmentajaksi

Kunnarin pelivuosia muistellessa on helppo ennakoida, että aloittelevan päävalmentajan sapluunassa järjen käyttö on sallittua. Akaa-Volleyssa hänellä on käsissään suhteellisen valmis ryhmä, sillä liigaringissä vain passari Saku Tuomivaara ja libero Vili-Valtteri Help ovat syntyneet 2000-luvulla.

– Joukkueessa on kokemusta. Pelaajia ei tarvitse opettaa kädestä pitäen, Kunnari myöntää.

Syyskuussa seitsemännen EM-turnauksensa pelannut hakkuri Sivula vertyi Tampereella uransa parhaaseen arvokisaesitykseen. Hän kisasi Kunnarin pelaaja-aikoina tämän kanssa samasta yleispelaajan paikasta, vaikka Sivulan veri veti enemmän hakkuriksi tappamaan palloja.

Uusi päävalmentaja saa valmennettavaltaan imartelevaa kiitosta.

– Olli on urallani paras valmentaja, Sivula letkauttaa.

– Ilmeisesti "Upi" ei ole käynyt treeneissäni. Silloin on hyvä kehua, Kunnari kuittaa.