Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oletko kokenut kun­nia­vä­ki­val­taa?

Kunniaväkivallan käsite liitetään useimmiten Lähi-idän kulttuureihin ja islaminuskoon. Sen taustalla on pelko kunnian menettämisestä ja siihen liittyvästä häpeästä.

Kunniaväkivalta voi saada erilaisia muotoja, joita ovat esimerkiksi uhkailu, painostus, liikkumisen ja ystäväpiirin rajoittaminen sekä fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen. Kunniaan kytkeytyvä väkivalta voi pitää sisällään myös henkisen, hengellisen ja taloudellisen väkivallan piirteitä. Äärimmilleen vietynä väkivalta ja siihen liittyvä kunnian palauttaminen voivat johtaa väkivallan kohteen hengen riistämiseen.

Väitöskirjatutkimukseni tarkoituksena on selvittää, esiintyykö kunniaan kytkeytyvää väkivaltaa erilaisissa kristillisissä yhteisöissä ja millaisia muotoja se esiintyessään saa. Tutkimusta varten etsin henkilöitä, jotka ovat kohdanneet eriasteista, mahdollisesti kunniaan liittyvää väkivaltaa omassa yhteisössään.

Kunniaan kytkeytyvän väkivallan voi tunnistaa esimerkiksi siitä, että sen avulla pyritään suojelemaan tai palauttamaan perheen, suvun tai uskonnollisen yhteisön kunniaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.