Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

"Olen tyy­ty­väi­nen, että olemme maa­lis­sa. Hullu eri­kois­koe", Kalle Ro­van­pe­rä kuvaili Sa­fa­ri-ral­lin olo­suh­tei­ta

Helsinki/Naivasha
Kalle Rovanperä vertyi hurjaan vauhtiin päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella.
Kalle Rovanperä vertyi hurjaan vauhtiin päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella.
Kuva: Reporter Images

MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä on kasvattanut johtonsa Kenian Safari-rallissa ennen päätöspäivää 40,3 sekuntiin. Toyotan kaksoisjohdon varmistaa Elfyn Evans.

Kolmantena kisassa ollut Hyundain Thierry Neuville ajoi ulos päivän viimeisellä erikoiskokeella 13. Hänen autonsa ei käynnistynyt uudelleen. MM-sarjan kakkonen Neuville on Rovanperää jäljessä 55 pistettä.

Kolmanneksi kilpailussa nousi Toyotan Takamoto Katsuta.

Rovanperä vertyi hurjaan vauhtiin päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Hän kukisti ek:lla 12 toiseksi sijoittuneen Neuvillen peräti 11,2 sekunnilla.

– En tajua itsekään, miksi aika oli niin nopea. Hyvä niin, Rovanperä kertoi tv-haastattelussa.

Päivän viimeisellä erikoiskokeella, yli 31 kilometriä pitkällä Sleeping Warrior 2:lla nopein oli Rovanperän tallikaveri Sebastien Ogier. Rovanperä jäi Ogierista 3,4 sekuntia. Toyotalla on kilpailussa neloisjohto.

Rovanperä varmisteli

Päivän päätöserikoiskokeella Rovanperä varmisteli johtoaan.

– En välillä vesilätäköissä nähnyt mitään, huojentunut Rovanperä sanoi.

Kauden viidestä MM-kilpailusta kolme voittaneen Rovanperän kannalta kilpailu kulkee hienosti. MM-sarjassa kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak joutui keskeyttämään moottorivian takia. Virolainen Tänak oli tuolloin kisassa neljäntenä.

– Kalle ei ota paineita. Hän ei anna minkään vaikuttaa keskittymiseensä, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehui kisan voitossa kiinni olevaa Rovanperää.

Huomenna päätöspäivänä Safari-rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta.