Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Olen mus­ta­suk­kai­nen puo­lus­ta­ja

Lapin Kansan pääkirjoitus (15.3.) oli tarkoituksellisesti provosoiva, ainakin minuun osui. Sen mukaan ampuma-alueeseen suhtaudutaan suurella tunteella, mustasukkaisuudella. Sotilaat olisivat alueen suhteen erityisen tunteellisia.

On oikein, että ulkomaalaisomisteisiin ja -rahoitteisiin hankkeisiin suhtaudutaan epäröiden. Suomalaisten olisi jo aikoja sitten pitänyt katsoa vieraiden tekemiä ostotarjouksia paremmalla harkinnalla. Vieraan valtion harjoittama tutkimus naamioitaisiin Kemijärvellä matkailun edistämiseksi.

On riittäviä esimerkkejä hyväuskoisuudestamme kiinteistö- ja yrityskaupoista, jotka olisi pitänyt jättää tekemättä. Myymme tärkeitä alueita, kuten energiatuotantoa, terveydenhuoltoa ja matkailua vieraiden bisneksiin.

Kemijärven kentälle suuntautuva lentoliikenne olisi sekin pois suomalaisilta. Kyse ei ole pelkkien koneiden nousuista ja laskuista. Jos yksi saisi alueen, kuka olisi seuraavana kosiomatkalla?

Ampuma-alueeksi nimitettyä seutua käytetään merkittävästi laajempaan toimintaan kuin ruudin paukutteluun.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.