Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Äänestäminen: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyy tiis­tai­na – Lapissa pel­lo­lai­set ää­nes­tä­neet ak­tii­vi­sim­min, Ko­la­ris­sa eniten nuk­ku­via

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oi­keut­ta ja koh­tuut­ta!

Kari Kannala kirjoitti kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnistä (LK 28.1.). Hän paheksui sitä, että Räsänen ja tämän kannattajat ovat herättäneet laajan kansainvälisen kampanjan tuomioistuinkäsittelyn takia.

Kansainvälistä mielenkiintoa ovat herättäneet myös valtakunnansyyttäjän toimet. Hän on tuonut julkisuuteen Räsäsen sanomana asioita ja lauseita, joita hän ei ole sanonut. Tämän voi tarkistaa vertaamalla syyttäjän julkaisemaa tiedotetta dokumentteihin, joiden vuoksi Räsänen on syytettynä. Lausumien vääristely käy ilmi myös monista oikeudenkäyntiä selostaneista julkaisuista, valitettavasti ei Lapin Kansan uutisesta (25.1.).

Valtakunnansyyttäjä on väittänyt Räsäsen sanoneen muun muassa, että homoseksuaalit eivät ole Jumalan luotuja. Näin Räsänen ei ole sanonut, eikä voisi vakaumuksensa mukaan sanoa. Hänellä lienee ollut oikeus myös julkisuudessa oikaista suuhunsa virheellisesti laitettuja lauseita.

Yllä mainittu syyttäjän väite on aiheuttanut Räsäseen kohdistunutta aggressiota maailmalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.