Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oi­keut­ta ja koh­tuut­ta!

Kari Kannala kirjoitti kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnistä (LK 28.1.). Hän paheksui sitä, että Räsänen ja tämän kannattajat ovat herättäneet laajan kansainvälisen kampanjan tuomioistuinkäsittelyn takia.

Kansainvälistä mielenkiintoa ovat herättäneet myös valtakunnansyyttäjän toimet. Hän on tuonut julkisuuteen Räsäsen sanomana asioita ja lauseita, joita hän ei ole sanonut. Tämän voi tarkistaa vertaamalla syyttäjän julkaisemaa tiedotetta dokumentteihin, joiden vuoksi Räsänen on syytettynä. Lausumien vääristely käy ilmi myös monista oikeudenkäyntiä selostaneista julkaisuista, valitettavasti ei Lapin Kansan uutisesta (25.1.).

Valtakunnansyyttäjä on väittänyt Räsäsen sanoneen muun muassa, että homoseksuaalit eivät ole Jumalan luotuja. Näin Räsänen ei ole sanonut, eikä voisi vakaumuksensa mukaan sanoa. Hänellä lienee ollut oikeus myös julkisuudessa oikaista suuhunsa virheellisesti laitettuja lauseita.

Yllä mainittu syyttäjän väite on aiheuttanut Räsäseen kohdistunutta aggressiota maailmalla.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi