Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

OH:n Walt­te­ri Kar­hu­maa Suomen kul­tak­var­te­tis­sa: "Tähän on hyvä lo­pet­taa nuorten sarjat"

Joukkueyhdistetyn nuorten MM-kulta lohkesi reilun 20 vuoden paussin jälkeen.

Suomi voitti joukkueyhdistetyn nuorten maailmanmestaruuden Puolan Zakopanessa. Suomi nousi kultamitalistiksi mäkiosuuden kuudennelta sijalta. Vahvan hiihtokvartetin muodostivat Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaa, Kiteen Urheilijoiden Arsi Tietäväinen, Jyväskylän Hiihtoseuran Eelis Meriläinen ja Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen.

Mestaruuden ratkaisi viime kädessä ankkuri Reponen, joka ajoi Norjan 13,3 sekunnin eron kiinni ja toi Suomen maaliin 6,5 sekunnin marginaalilla. Reponen nappasi aiemmin viikolla henkilökohtaisen MM-hopean ja oli tuolloin hiihto-osuuden nopein.

Suomella oli takaa-ajettavaa mäkiosuuden jälkeen 1.15. Kärjessä starttasi Norja.

19-vuotias Waltteri Karhumaa aloitti jo räväkästi, sillä hän kutisti 5 km:n matkalla eron 16 sekuntiin ja nosti Suomen kakkoseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.