Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Oder­matt laski MM-ki­so­jen toisen kul­tan­sa – Torsti ja Hall­berg kes­keyt­ti­vät suur­pu­jot­te­lun

Courchevel Meribel
Avauslaskussa 33:nneksi sijoittunut Samu Torsti laski ulos toisella kierroksella.
Avauslaskussa 33:nneksi sijoittunut Samu Torsti laski ulos toisella kierroksella.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Sveitsin Marco Odermatt rutisti voittoon alppihiihdon MM-kisojen miesten suurpujottelussa Ranskan Courchevelissä. Odermattille mestaruus oli kisojen toinen, sillä hän oli nopein myös syöksylaskussa.

Odermatt on alppimahti Sveitsin ensimmäinen tuplakultaan samoissa MM-kisoissa yltänyt laskija sitten Pirmin Zurbriggenin ja vuoden 1987.

Loic Meillard toi Sveitsille kaksoisvoiton taivuttuaan Odermattille 0,32 sekuntia. Avauslaskun jälkeen Odermattia 0,58 sekunnilla johtanut Itävallan Marco Schwarz ei onnistunut toisessa laskussaan, mutta ylsi kuitenkin MM-pronssille 0,40 sekunnin päässä Odermattista.

Suomalaisittain kisa päättyi keskeytyksiin. Eduard Hallberg keskeytti ensimmäisen laskun, ja avauslaskussa 33:nneksi sijoittunut Samu Torsti laski ulos toisella kierroksella.