pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Nuotin vie­res­tä tv-en­si-il­las­sa – Krii­tik­ko Pekka Eronen va­lit­see päivän kiin­nos­ta­vim­mat elo­ku­vat

Nuotin vierestä

★★★ Lauri Nurksen ja Johanna Hartikaisen elokuva tanssahtelee samoissa pikkukivoissa askelmerkeissä kuin melkein kaikki 2000-luvun kotimaiset romanttiset komediat. Sillä on silti yksi ässä hihassaan: Leena Uotila tekee äidin ja insinööripojan yhteisestä Kotkan-reissusta lämpimän humoristista seurattavaa. Riku Niemisen kanssa körötellään kohti karaoken SM-kisoja ja umpisuomalaisen häpeän karkotusta. Ensiesitys. (Suomi 2014)

Nelonen sunnuntaina 12.11. klo 21.00

Ruusutarha

★★★ Monet kotimaiset ohjaajat tekevät nuoruudentöinään vallattomia, omaperäisiä lyhytelokuvia, mutta Maria Ruotsala ei ole sen jälkeenkään hypännyt tasaiseen valtavirtaan. Kaipa elokuvat ovat siksi jääneet harmillisen vähiin. Ruusutarhassa kansallisromantiikka, sukupuolet ja surrealismi kohtaavat terävästi. Irina Björklund ja Julia Kärnä irrottelevat siskoksina, jotka pohjalaisella maaseudulla odottavat äitiä kotiin maailmalta. (Suomi 1997)

Yle Teema & Fem sunnuntaina 12.11. klo 13.00

Red Dawn

★★ Tällä epäuskottavalla tusinatoimintajännärillä on kiinnostava tausta. Se on uusintaversio kulttielokuvasta Punainen vaara , joka 1980-luvulla joutui sensuurin hyllylle kuuluisista ”ulkopoliittisista syistä”. Kolmas maailmansota USA:n ja Neuvostoliiton välillä oli YYA-Suomessa liikaa. Nyt Chris ”Thor” Hemsworth ja muut tanaleukaiset amerikkalaiset maantoivot kohtaavat pohjoiskorealaiset maahantunkeutujat. Ensiesitys. (USA 2012)

Hero sunnuntaina 12.11. klo 21.00