pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Nuorten Lei­jo­nien MM-jouk­kue va­lit­tiin – tal­vel­la kes­key­tet­ty­jen kisojen ryhmään vain vähän muu­tok­sia

Joakim Kemell on Suomen joukkueen nimimiehiä.
Joakim Kemell on Suomen joukkueen nimimiehiä.
Kuva: Pasi Mennander/Jääkiekkoliitto

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen nimesi keskiviikkona leirityksen päätteeksi joukkueen, joka lähtee menestysjahtiin elokuussa pelattaviin nuorten MM-kisoihin Edmontoniin.

Ikäluokan MM-turnaus keskeytettiin viime vuodenvaihteessa koronan takia, ja kisat siirrettiin elokuulle. Pennasen julkistamassa ryhmässä on vain vähän muutosta tuohon joukkueeseen, jonka kisat jäivät harmittavasti kesken.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia, joista valita. Vaakakupissa painoivat muun muassa roolit, ylivoima- ja alivoimaosaaminen ja kätisyydet, Pennanen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Luotimme valinnoissa vahvasti historiaan ja yhteisiin kokemuksiin. Siihen joukkueeseen, joka vuodenvaihteessa oli koolla, on tehty vain vähän muutoksia.

Päävalmentaja kehuu porukkaansa monipuoliseksi.

– Muilla mailla voi olla terävin kärki, mutta meillä on taas yhteistyötä ja neljän ketjun voimaa ja laajuutta. Tästä ryhmästä löytyy erittäin monipuolista osaamista.

Viimeiset kaksi kautta Nuoria Leijonia luotsanneelle Pennaselle kesäinen turnaus jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi. Pennasen seuraajaksi nimetyn Tomi Lämsän valmennusryhmä vastaa valmennuksesta vuodenvaihteessa pelattavissa 2023 nuorten MM-kisoissa.

Nuori leijonapoppoo lähtee rapakon taakse 1. elokuuta. Kisat pelataan 9.–20. elokuuta. Suomen avausottelu pelataan elokuun 10. päivän vastaisena yönä Suomen aikaa, vastassa on Latvia. Lohkon muut joukkueet ovat Kanada, Slovakia ja Tshekki.

Poiminta

Joukkue MM-kisoihin

Suomen joukkue alle 20-v. miesten MM-turnaukseen Kanadan Edmontonissa 9.–20. elokuuta:

Maalivahdit: Juha Jatkola, Jani Lampinen, Leevi Meriläinen.

Puolustajat: Aleksi Heimosalmi, Joni Jurmo, Topi Niemelä, Petteri Nurmi, Kasper Puutio, Ruben Rafkin, Matias Rajaniemi, Eemil Viro.

Hyökkääjät: Samuel Helenius, Roni Hirvonen, Roby Järventie, Oliver Kapanen, Roni Karvinen, Joakim Kemell, Ville Koivunen, Brad Lambert, Eetu Liukas, Juuso Mäenpää, Joel Määttä, Aatu Räty, Kasper Simontaival, Kalle Väisänen.

Päävalmentaja: Antti Pennanen.

Turnaus korvaa vuodenvaihteessa koronan takia keskeytetyt kisat. Turnaus alkaa alusta, eli vuodenvaihteessa pelattujen otteluiden tuloksia ei huomioida. Suomi pelaa A-lohkossa Kanadan, Latvia, Slovakian ja Tshekin kanssa.