Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Novak Djo­ko­vic kuu­den­nen kerran Wimb­le­do­nin mes­ta­ri: "Tämän tur­nauk­sen voit­ta­mi­nen on eri­tyis­tä"

Mestaruus on serbialaispelaajalle jo uran 20:s grand slam -tasolla.

Lontoo
Serbian Novak Djokovic otti omansa Wimbledonissa.
Serbian Novak Djokovic otti omansa Wimbledonissa.
Kuva: STEVE PASTON / POOL

Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpeli päättyi maailmanlistan ykköspelaajan juhliin, kun Serbian Novak Djokovic päihitti sunnuntain loppuottelussa turnauksessa seitsemänneksi sijoitetun Italian Matteo Berrettinin erin 6–7 (4–7), 6–4, 6–4, 6–3.

– Wimbledonissa voittaminen oli lapsena aina suurin unelmani. Olen sanonut monesti, että tämän turnauksen voittaminen on täysin erityistä, kommentoi Djokovic ottelun jälkeen.

Lähes kolme ja puoli tuntia kestäneestä kamppailusta muodostui todella kova taistelu. Kuudennen Wimbledon-mestaruutensa voittanut Djokovic ja ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen finaalissa pelannut Berrettini tarjosivat yleisölle viihdettä koko rahan edestä.

– Ottelusta muodostui kova taistelu. Matteo pelasi upean turnauksen ja antoi minulle todella kovan vastuksen. Tiedän, ettei finaaleissa häviäminen tunnu hyvältä, mutta uskon hänellä olevan vielä loistava ura edessään, Djokovic jakoi tunnustusta vastustajalleen.

Voittonsa myötä Djokovic, 34, kirjoitti itsensä myös tennishistoriaan, sillä mestaruus on serbialaispelaajalle jo uran 20:s grand slam -tasolla. Aktiivipelaajista vastaavaan ovat aiemmin yltäneet Espanjan Rafael Nadal ja Sveitsin Roger Federer.

– Tämä tarkoittaa, että kukaan meistä kolmesta ei ole vielä lopettamassa uraansa, Djokovic vitsaili.

– Kunnioitan suuresti Nadalia ja Federeriä. He ovat suuria legendoja lajissamme ja kaksi tärkeintä pelaajaa, jotka olen urallani koskaan kohdannut.

Seuraavaksi Djokovicin tähtäimessä on syyskuisen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen voitto. Jos serbialaispelaaja onnistuu vielä tuossa turnauksessa nousemaan voittajaksi, tulisi hänestä tällöin ensimmäinen miespelaaja, joka voittaisi kalenterivuoden kaikki arvoturnaukset ensi kertaa sitten Rod Laverin vuonna 1969.

Wimbledonin tennisturnauksessa tyttöjen nelinpelin loppuotteluun edenneet Laura Hietaranta ja Belgian Sofia Costoulas päättivät hyvin sujuneen arvoturnauksensa tappioon. Sunnuntain loppuottelussa vastassa olivat ykköseksi sijoitetut Valko-Venäjän Kristina Dmitruk ja Venäjän Diana Shnaider, jotka veivät finaalikohtaamisessa pidemmän korren erin 6–1, 6–2.

– Oli aika vaikea matsi ja tuntui, että minulla tai Sofialla ei toiminut peli yhtään niin hyvin kuin aikaisemmissa peleissä. Toisaalta vastustajat pelasivat fiksusti. Meillä oli paljon mahdollisuuksia, joita ei vaan saatu millään hyödynnettyä, kommentoi Hietaranta Tennisliiton verkkosivuilla.

Wimbledonissa sijoittamattomina pelanneiden Hietarannan ja Costoulasin tie loppuotteluun muodostui finaalivastustajiaan haastavammaksi. Suomalais-belgialaiskaksikko nousi voittoon kolmesti ratkaisevan kolmannen erän tie-breakin kautta. Dmitruk-Shnaider -parivaljakko sen sijaan oli voittanut kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä ja antanut vastustajilleen enimmillään vain kolme peliä erässä.

– Koko Wimbledon oli tosi hieno kokemus, ja oli hienoa päästä pelaamaan finaalissa. Paljon opettavia matseja ja hienoja taisteluita meiltä tällä viikolla, Hietaranta totesi.

Kaksinpelissä Hietaranta, 17, putosi jo avauskierroksella, kun Tshekin Linda Klimovicova osoittautui uransa toista grand slam -tennisturnausta pelannutta suomalaispelaajaa vahvemmaksi.