Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Nor­wic­hil­la nihkeä sar­ja-al­ku Car­dif­fin vie­raa­na, Teemu Pukki louk­ka­si jal­kaan­sa

Cardiff

Teemu Pukin edustama Norwich sai kauteensa jalkapallon Englannin mestaruussarjassa heikon alun, kun keltapaidat taipuivat vierasottelussa Cardiffille 0­-1.

Cardiffin ja ottelun ainokaisen teki toisen puoliajan alussa keskikenttäpelaaja Romaine Sawyers, jonka tarkka laukaus yllätti Norwich-vahti Tim Krulin.

Pukki loukkasi ottelussa jalkaansa, ja hänet otettiin vaihtoon hieman ennen 80. peliminuuttia. Kotkalaishyökkääjä koki kovia jo ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Cardiff-toppari Cedric Kipre tuli voimalla kaksinkamppailuun ja astui Pukin jalan päälle.

Ottelun loppupuolella nähtiin kaksi ulosajoa. Ensin Cardiffin Perry Ng sai toisen keltaisen kortin, ja hieman myöhemmin Norwichin skottikapteeni Grant Hanley koki saman kohtalon.

Joukkueiden avausottelussa ei paikoilla mässäilty. Norwichin Kenny McLean pääsi lähimmäksi tasoitusta Todd Cantwellin kulmapotkun jälkeen, mutta skotlantilaisen ohjaus osui ylärimaan.

Norwich ja joukkueen maaliruisku Pukki juhlivat Mestaruussarjan mestaruuksia kausina 2018-19 ja 2020-21, mutta nousujuhlia seuranneina kausina joukkue jäi Valioliigan jumbosijalle.

Cardiff pelasi vielä kaudella 2018-19 Valioliigassa. Sen jälkeen walesilaisryhmän käyrä on ollut laskeva, ja viime kaudella joukkue vaipui Mestaruussarjan 18. sijalle.

Pukin hyökkääjäkollega Marcus Forss debytoi uuden joukkueensa Middlesbrough’n paidassa 1–1-kotitasapelissä West Bromwichia vastaan. Valioliigan Brenfordista sarjatasoa alemmaksi siirtynyt Forss tuli kentälle 63. minuutilla.