Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Norr­bot­te­nis­sa seit­se­män sai­ras­tu­nut jä­nis­rut­toon

Ruotsin Norrbottenissa on tavattu jänisruttoa jäniksissä. Valtion eläinlääketieteellinen laitos on tutkinut kuusi kuollutta jänistä, joiden on todettu kuolleen jänisruttoon. Kuolleet jänikset löydettiin Kiirunan, Kalixin, Bodenin, Luulajan ja Piteån kunnissa.

Jänisruttoa on todettu myös ihmisillä. Heinäkuun puolivälin jälkeen on seitsemän henkilöä sairastunut jänisruttoon eli tularemiaan. Seitsemästä sairastuneesta kuusi on Luulajassa ja yksi Bodenissa.

Jänisrutto on ensisijaisesti villieläinten bakteeri-infektio, joka voi tarttua ihmiseen hyttysten tai muiden pistävien eläinten, maaperän pölyn tai saastuneen veden tai ruoka-aineiden välityksellä. Jänikset ja jyrsijät voivat kantaa bakteeria sairastumatta siihen itse.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.