Pääkirjoitus: Vihreän siir­ty­män jät­ti-in­ves­toin­tien hank­ki­mi­nen Me­ri-Lap­piin edel­lyt­tää alueen kuntien yh­teis­työ­tä – sen aloit­ta­mis­ta ei voi enää lykätä tuon­nem­mak­si

Kolumni: Rkp:n on va­lit­ta­va arvojen ja edun­val­von­nan välillä ja jäl­kim­mäi­nen on vah­voil­la

Merikotka: Me­ri­kot­ka sil­pou­tui tuu­li­voi­ma­laan Kemin Ajok­ses­sa – tut­ki­ja: tällä het­kel­lä tie­dos­sa­ni on yh­teen­sä 48 ta­paus­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Norja jy­säyt­ti yl­lä­tyk­sen MM-kie­kos­sa – Kanada kaatui voit­to­lau­kaus­kil­pai­lus­sa

Riika/Tampere
Norjalaiset juhlivat makeaa voittoa.
Norjalaiset juhlivat makeaa voittoa.
Kuva: TOMS KALNINS

Norja jysäytti yllätyksen Riiassa pelatussa jääkiekon miesten MM-kilpailujen alkusarjaottelussa ja kukisti Kanadan voittolaukauskilpailun päätteeksi 3–2.

Norja oli kiinni voitossa jo varsinaisella peliajalla ja johti 2–0 Andreas Martinsenin ja Sondre Oldenin täysosumilla. Milan Lucic toi toisessa erässä Kanadan maalin päähän. Lawson Crouse tasoitti 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja venytti pelin jatkoajalle. Maalittoman jatkoajan jälkeen Thomas Olsen niittasi ratkaisun voittolaukauskilpailussa.

Kanada on B-lohkossa kolmantena, mutta Norja jää voitosta huolimatta pudotuspelien ulkopuolelle.

Ruotsi voitti Tanskan 4–1 ja nousi pisteen päähän Tampereella pelattavan A-lohkon kärkijoukkue Yhdysvalloista. Tanska on pisteen päässä Saksasta, joka on neljäntenä. Kunkin lohkon neljä parasta joukkuetta pääsevät torstaina alkaviin pudotuspeleihin.

Tanska säväytti alussa ja siirtyi johtoon Nicklas Jensenin maalilla. Dennis Everberg tasoitti ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Andre Petersson teki Ruotsin 2–1-maalin toisessa erässä. Lucas Raymond ja Carl Grundström kasvattivat johtoa kolmannessa erässä.