pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Nis­ka­sen hir­mu­hiih­to nosti Suomen mi­ta­li­tais­te­luun miesten hiih­to­vies­tis­sä - Ha­ko­lal­la "e­lä­mä­ni karmein ko­ke­mus"

Zhangjiakou
Iivo Niskanen kiskoi kakkososuuden liki 40 nopeammin kuin Aleksandr Bolshunov.
Iivo Niskanen kiskoi kakkososuuden liki 40 nopeammin kuin Aleksandr Bolshunov.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Perjantaina 15 kilometrin kultaa hiihtänyt Iivo Niskanen on nostanut Suomen takaisin mitalitaisteluun maastohiihdon miesten 4x10 kilometrin viestissä. Suomi on viestissä neljäntenä kahden osuuden jälkeen. Kolmossija on kymmenen sekunnin päässä.

Niskanen oli toisella osuudella nopein hiihtäjä ja ohitti seitsemän maan joukkueet, sillä hän pääsi osuudelleen 11. sijalta.

Niskasen jälkeen viestiä jatkoi suomalaisista Perttu Hyvärinen, ja ankkurina hiihtää Joni Mäki. Suomen viestikokoonpano on sama kuin viime vuoden MM-kisoissa.

Viestin kärjessä jatkaa Venäjän olympiakomitean joukkue (ROC) Aleksandr Bolshunovin vetämänä. ROC:n loput viestinviejät ovat Denis Spitsov ja Sergei Ustjugov.

Toisena vaihtoon tuli Norja (59,5 kärjestä) ja kolmantena Ruotsi (–59,7). Suomen ero kärkeen on minuutti ja yhdeksän sekuntia.

Hakola murehti karua reissua

Suomen alku miesten viestissä oli vaikea, sillä Ristomatti Hakola putosi kärkivauhdista nopeasti. Hakolalla on ollut vaikea kausi, ja se jatkui viestissä.

– Elämäni karmein kokemus. Viestikilpailu, kaverit odottavat, ja itse vetää päin persettä. Karu reissu, Hakola tiivisti Ylen tv-haastattelussa.

Hakola arvioi, ettei hän saanut suksistaankaan kovin paljon apua. Zhangjiakoussa kirkkaat päivät vaihtuivat lumisateeksi, mikä muutti suksivalintoja aiemmista kisapäivistä.

– Ei ollut ryhmän paras, Hakola tuumasi suksistaan.