kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Nimi mie­leen: 17-vuo­tias Otso Lii­mat­ta poh­jus­ti AC Oulun 3–0-voi­ton Hakasta – ”Ei ollut niin hyvä veto, mutta mokke ei ehkä nähnyt palloa kun­nol­la”

Oulu
AC Oulu otti kauden avausvoiton Veikkausliigassa. Kotiottelussa oli vastassa FC Haka.
AC Oulu otti kauden avausvoiton Veikkausliigassa. Kotiottelussa oli vastassa FC Haka.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Keskikenttäpelaaja Otso Liimatta otti viime kaudella ensiaskeleensa miesten jalkapalloliigassa ja säväytti pallollisilla taidoillaan AC Oulun kannattajia.

Tällä kaudella 17-vuotias lahjakkuus alkaa herättää huomiota myös Oulun ulkopuolella. Näppärästi palloa liikutteleva Liimatta on ollut avauksessa AC Oulun kauden jokaisessa viidessä pelissä ja perjantain Haka-voitossa tärähti uran avausmaali jo pelin 2. minuutilla.

– Se tuli heti pelin alussa. Pallo tuli yllättäen: laukaisuharhautus, pallo vasemmalle jalalle ja maali. Ei ollut niin hyvä veto, mutta mokke (Aatu Hakala) ei ehkä nähnyt palloa kunnolla, Liimatta kertasi rangaistusalueen rajalta lähtenyttä vetoaan pelin jälkeen.

Nuoria miehiä tarvitaan, sillä nimipelaajien poissaolot rasittavat tällä hetkellä AC Oulua pahasti. Hakaa vastaan loukkaantuivat neljän maalin Michael Lopez ja 2–0-maalin arkkitehti, tähtilaituri Dennis Salanovic.

Nuoria miehiä myös löytyi: AC Oulun 3–0-maalin ja pelin loppuluvut puski kulmasta sisään 18-vuotias puolustaja Miika Koskela.

Liigaa puhtaalla pelillä johtava KuPS jatkaa sarjakärjessä voitokkaasti. Kuopiolaisjoukkue kukisti kotikentällään VPS:n 3–1.

Ottelussa nähtiin kaksi rangaistuspotkumaalia, kun Sebastian Strandvall kavensi toisella puoliajalla pilkulta 1–2:een ja KuPSin Anton Popovitsh kasvatti kotijohdon 3–1:een.

Voitto oli KuPSille viides yhtä monessa ottelussa.

Turkulainen Inter murjoi kotinurmellaan IFK Mariehamnia 4–0. Benjamin Källman teki Interille kaksi maalia. Hän on osunut liigassa tällä kaudella neljä kertaa.

Petteri Forsell syötti Interin kaikki maalit.

Honka nousi sarjataulukossa kolmanneksi peitottuaan vieraissa FC Lahden 2–0.

Ilves kukisti kotikentällään SJK:n 3–1. Ilveksen Kai Meriluoto iski kaksi maalia.