Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

NHL:ssä jysähti jät­tiyl­lä­tys: Florida päätti run­ko­sar­jan ykkösen Bos­to­nin kauden – Mikko Ran­ta­sen Co­lo­ra­do myös ke­sä­lo­mal­le

Boston / Helsinki
Aleksandr Barkov johti joukkonsa NHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon pudottomalla runkosarjan ykkösen Boston Bruinsin.
Aleksandr Barkov johti joukkonsa NHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon pudottomalla runkosarjan ykkösen Boston Bruinsin.
Kuva: Panthers

NHL-jääkiekkoliigan Boston Bruinsin loistokausi valui odottamattomalla vauhdilla hukkaan, kun Florida Panthers pudotti ennätysmäisen runkosarjan pelanneen Bruinsin jatkosta jo pudotuspelien avauskierroksella. Carter Verhaeghen 4–3-voittomaali jatkoajan yhdeksännellä minuutilla toi suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin kipparoimalle Panthersille jatkopaikan voitoin 4–3.

Florida johti ottelua 2–0, mutta Boston tuli tasoihin ja siirtyi päätöserässä 3–2-johtoon. Floridan Brandon Montour teki kuitenkin ottelun toisen maalinsa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä minuutti ja vei ottelun jatkoajalle. Barkov sai maaliin syöttöpisteen.

Myös muut Floridan suomalaispelaajat pääsivät ottelussa pisteille. Anton Lundell oli syöttämässä Floridan kahta ensimmäistä maalia, Eetu Luostarinen kirjautti puolestaan syöttöpisteen seuran toisesta maalista.

– Alle kaksi minuuttia jäljellä, olemme maalin perässä Bostonia, enkä olisi lyönyt vetoa (voitostamme). Paitsi sitten, kun tuo (Montourin tasoitusmaali) meni sisään, ajattelin että "mehän voitetaan tämä", Floridan valmentaja Paul Maurice sanoi NHL:n sivustolla.

– Tätä pudotuspelikiekko on. Pelaat kovaa, pelaat yksinkertaisesti. Otat mitä vastustajalta saat, ja kuten (Panthersin sankareihin sarjassa kuulunut) Matthew Tkachuk sanoi, pysyt elossa uuteen päivään, totesi puolestaan Barkov.

Florida kohtaa toisella kierroksella Toronto Maple Leafsin. Boston, joka kokosi runkosarjassa NHL-ennätykset voitoissa (65) ja pisteissä (135) puolestaan jatkoi runkosarjaykkösten "kirousta": yksikään runkosarjan kärkijoukkue ei ole voittanut Stanley Cupia tai päässyt edes loppuotteluihin sitten Chicago Blackhawksin mestaruuskauden 2012–13.

– Sanat, jotka nyt ovat mielessä, ovat pettymys ja hämmennys. Mutta kun katsoo tätä kautta, oli todellinen kunnia valmentaa tätä joukkuetta. Tiedän, ettemme yltäneet, mihin halusimme, mutta oli ilo olla mukana tässä ammattimaisessa, työtä tekevässä ja sitoutuneessa ryhmässä, Bostonin valmentaja Jim Montgomery pyöritteli NHL:n sivuilla jättipettymyksen jälkeen.

Mikko Rantasen loistokausi sai tylyn lopun. Aika näyttää tuleeko yksi NHL:n parhaasta maalitykeistä Leijonien riveihin MM-kisoihin.
Mikko Rantasen loistokausi sai tylyn lopun. Aika näyttää tuleeko yksi NHL:n parhaasta maalitykeistä Leijonien riveihin MM-kisoihin.
Kuva: Avalanche

Rantasen maali ei riittänyt - seuraavaksi MM?

Bostonin ohella kausi päättyi NHL:n viime kauden mestarijoukkue Colorado Avalanchelta, joka hävisi kotonaan ratkaisevan seitsemännen ottelun Seattle Krakenille 1–2. Colorado hävisi sarjassa peräti kolme kotiottelua, ja pudotuspelien seiskapelejä se on nyt hävinnyt jo kuusi peräkkäin.

Seattlen sankariksi nousi Oliver Bjorkstrand, joka teki joukkueensa molemmat maalit. Bjorkstrandin jälkimmäisen maalin syötti Eeli Tolvanen. Coloradon ainoa maali merkittiin Mikko Rantaselle, joka teki pudotuspeleissä seitsemän maalia ja jakoi kolme maalisyöttöä. Coloradon toinen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen jäi ottelussa pisteittä.

Seattle kohtaa seuraavaksi NHL:n "suomalaisjoukkueisiin" lukeutuvan Dallas Starsin. Coloradon tappio saattaa puolestaan merkitä paljon Suomen jääkiekkomaajoukkueelle: Rantanen ja Lehkonen olisivat huippuvahvistuksia Leijonien MM-ryhmään.

NHL:

Pudotuspelien 1. kierros, 7. ottelut (neljällä voitolla jatkoon):

Boston–Florida ja. 3–4 (0–1, 1–1, 2–1, 0–1)

F: Anton Lundell 0+2, Eetu Luostarinen 0+1, Aleksander Barkov 0+1.

Florida jatkoon otteluvoitoin 4–3.

Colorado–Seattle 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)

C: Mikko Rantanen 1+0, S: Eeli Tolvanen 0+1.