Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ney­ma­rin käräjät al­koi­vat: pelissä van­keut­ta ja jät­ti­sa­kot

Barcelona
-
Kuva: Mohammed Badra

Jalkapallotähti Neymar kävi maanantaina oikeuden edessä Barcelonassa. Oikeudenkäynti liittyy brasilialaispelaajan siirtoon Santosista Barcelonaan vuonna 2013. Syyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeustuomiota ja kymmenen miljoonan euron sakkoa.

Neymar on yksi yhdeksästä korruptiosta syytetystä. Syytettyjen joukossa ovat myös muun muassa Neymarin vanhemmat, pelaajan asioita hoitava N&N-yhtiö ja Barcelonan entiset puheenjohtajat Sandro Rosell ja Josep Maria Bartomeu.

Barcelonan mukaan Neymarin siirto maksoi 57,1 miljoonaa euroa, mutta syyttäjät uskovat sen olleen vähintään 83 miljoonaa euroa.

Seura sanoi maksaneensa 40 miljoonaa euroa N&N:lle ja 17,1 miljoonaa euroa Santosille. Barcelonan mukaan Santosille maksetusta summasta 6,8 miljoonaa meni brasilialaisyhtiö DIS:lle, joka omisti Neymarin pelaajaoikeuksista 40 prosenttia.

DIS kuitenkin väittää, että Neymar, Barcelona ja Santos tekivät yhteistyötä peittääkseen kaupan todelliset kustannukset. Neymar pelaa nykyään ranskalaisessa PSG:ssä. Hän on kiistänyt syytökset.