KUNNIAMERKIT: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Neu­vil­le jatkaa Safarin joh­dos­sa kol­man­nen ajo­päi­vän jäl­keen, Ro­van­pe­rä yli 11 mi­nuu­tin päässä kär­jes­tä - Toyota ei tee tal­li­mää­räyk­siä

Naishava
Thierry Neuville johtaa Hyundaillaan Safari-rallia.
Thierry Neuville johtaa Hyundaillaan Safari-rallia.
Kuva: Reporter Images

Legendaarinen Safari-ralli näytti jälleen luonteensa lauantain viimeisellä erikoiskokeella, kun raju vesisade laittoi WRC-kuskit ahtaalle. Suurimmissa vaikeuksissa oli Hyundain Ott Tänak, joka jäi pätkän pohjista yli kaksi minuuttia.

– Puhallin ei ikävä kyllä toiminut kunnolla minun puolella. En nähnyt yhtään, mihin tie menee. Oli pakko pysähtyä pyyhkimään tuulilasia. Siitä tuli aika pitkät 30 kilometriä, Tänak tuskaili.

Tänakin ongelmien myötä Toyotan Sebastien Ogier nousi kolmanneksi 18,1 sekuntia Toyotalla niin ikään ajavan Takamoto Katsutan taakse. Kisan johdossa liki minuutin turvin kaasuttelee Hyundain Thierry Neuville.

– Safari tarjosi jälleen yllätyksen viimeisellä pätkällä rajun vesikuuron muodossa. Tie meni mutaiseksi, mikä oli tosi vaikeaa kuljettajille. Tänak menetti paljon aikaa, mikä nosti Ogierin ylöspäin. Meidän kannalta päivä oli aika onnistunut, Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala summasi.

– Nyt on ehdottomasti hyvä fiilis. Näytti jo, että Hyundaille tulee kaksoisvoitto. Ei tässä ole kuitenkaan vielä mitään varmistettu. Huomenna on vielä ankara päivä luvassa, Latvala pohjusti päätöspäivä sunnuntaita.

Rovanperällä turhauttava päivä

Latvala ei suunnittele tallimääräystä, vaikka Ogier kamppailee MM-sarjan voitosta.

– Emme halua tehdä mitään tallimääräyksiä. Tässä kisassa voi tapahtua vielä mitä vain. On parempi antaa poikien ajaa normaalisti, Latvala vahvisti.

– Katsutalla on pelissä uran ensimmäinen palkintosija. En usko, että hän haluaa sitä vaarantaa. Hän varmasti haluaa itsekin ajaa huomenna varman päälle, tiimipomo vihjasi.

Toyotan Kalle Rovanperä kurvaili lauantain pätkät varmasti läpi. Rovanperä on perjantain keskeytyksestään huolimatta kiinni seitsemännessä sijassa.

– Kyllähän se aina ottaa luonnon päälle. On vaikeaa löytää viimeistä motivaatiota, koska ajaminen puolivaloilla on aika vaikeaa, Rovanperä sanoi.

– Pakko on silti vain ajaa varmasti, koska meidän pitää tiimille tuoda tämän sijan pisteet. Siinä mielessä ei huomenna Power Stagella voi yrittää mitään hulluja, Rovanperä lisäsi.

Nairobi, Kenia:

MM-sarjan 6/12 kilpailu, Safari-rallin tilanne 3. päivän, 13/18 erikoiskokeen jälkeen:

1) Thierry Neuville Belgia, Hyundai 2.45.04,6, 2) Takamoto Katsuta Japani, Toyota jäljessä 57,4 sekuntia, 3) Sebastien Ogier Ranska, Toyota –1.15,5, 4) Ott Tänak Viro, Hyundai –2.21,2, 5) Gus Greensmith Britannia, Ford –2.39,4, 6) Adrien Fourmaux Ranska, Ford –2.51,4, 7) Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen Suomi, Toyota –11.04,3, 8) Onkar Rai Kenia, VW –25.59,1, 9) Karan Patel Kenia, Ford –31.31,8, 10) Carl Tundo Kenia, VW –33.26,0.

Päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan viisi erikoiskoetta.