Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Neljä in­to­lais­ta TUL:n mes­ta­ruus­ke­häs­sä

Kemin Innon Lasse Kourula lähtee hakemaan kotikehässään TUL:n mestaruutta.
Kemin Innon Lasse Kourula lähtee hakemaan kotikehässään TUL:n mestaruutta.
Kuva: Pekka Aho

Kemin Innon nyrkkeilijät lähtevät hakemaan menestystä kotikehässään TUL:n mestaruusnyrkkeilyissä neljän nyrkkeilijän voimin.  Innosta ovat mukaan ilmoittautuneet viime viikonvaihteessa Rovaniemellä voittaneet Mira Hietala ja Lasse Kourula sekä Sediq Takani ja paluun nuorattuun kehäneliöön tekevä Miikka Koskela.

– Miikka on jättänyt valmennustehtävät Kari Mäkiselle ja on pystynyt itse treenaamaan täysipainoisesti. Miikan tekemistä kehässä on ilo seurata, kisoissa tuomarina toimiva Kemin Innon Janniina Tapio kertoo.

Suomen kolmanneksi isoimpaan kansainväliseen nyrkkeilyturnaukseen on Kemin Tervahallille tulossa 40-50 nyrkkeilijää. Vielä punnituksessa voi tulla lisää osallistujia.

Naisia tulee mukavasti mukaan kisoihin. Tiistain 44 ilmoittautuneesta peräti yhdeksäntoista edusti kauniimpaa sukupuolta. Kansainvälisyyttä kisoihin tuovat muun muassa ruotsalaisnyrkkeilijät.

Onnistuneiden TUL:n mestaruusnyrkkeilyn järjestäminen vaatii aktiiveilta ison työn. Tekijöillä on rakkautta lajiin, sillä kisojen järjestäminen ei ole rahasampo.

– Maksamme 16 tuomarille, ajanottajille, sihteereille ja lääkäreille matkat, majoituksen ja ruuan. Yhteistyökumppaneilta olemme saaneet rahoitusta. Myös pääsylipuista, kahviosta ja osallistujamaksuista tulee tuloja. Lopputuloksen pitäisi olla plussan puolella, Tapio toivoo.

Kisat alkavat Tervahallilla perjantaina alkuotteluilla kello 17 alkaen. Lauantaina kello 13 on avajaiset ja semifinaalit. Ne jatkuvat pienen tauon jälkeen kello 18. Finaalit alkavat sunnuntaina kello 12.