Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näpit irti ko­ti­hoi­don­tues­ta

Kotihoidontuen lakkauttajat ovat taas liikkeellä, kuten olemme lehdistä saaneet lukea. Ehdotus ei ole uusi. Teema on noussut esille 2010-luvulla useasti. En hyväksy ehdotusta lakkauttaa alle 3-vuotiaiden lasten kotihoidon tuki.

Lasten hoitopäätökset kuuluvat vanhempien ratkottaviksi. Poliitikkojen ei pidä tunkea keittiön pöydän ääreen sanelemaan pikkulasten hoitojärjestelyjä. Perheitä pitää tukea, jotta heillä on mahdollisuus tehdä omat ratkaisunsa. Tästä kotihoidontuessakin on kyse.

Päiväkoti, perhepäivähoito ja kotihoito ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Jokainen perhe ja jokainen lapsi ovat erilaisia. Muillekin kuin kovatuloisille on annettava valinnanvapaus tehdä tilanteeseensa sopivin ratkaisu.

Kotihoidon tukea voi käyttää joustavasti. Lasta voivat hoitaa vaikkapa isä, äiti, mummo, vaari ja kummi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.