Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Viikon kuva: Ruuhkaa Jää­me­ren­tiel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Na­pa­pii­rin Pal­lo­ke­tut haastoi Lem­pää­län Kisan kol­man­nes­sa erässä – sar­ja­pis­teet mat­ka­si­vat vie­ras­jouk­kueel­le

Lempäälän Kisa oli liian kova pala purtavaksi Napapiirin Palloketuille lentopallon miesten ykkössarjassa lauantaina Keltakankaan liikuntahallilla, Rovaniemellä. NaPa nosti tasoa pitkän erätauon jälkeen ja haastoi sarjan kärkiporukoihin kuuluvan LeKin kolmannessa erässä, mutta pistepotti meni lopulta vieraille lukemin 0–3 (17–25, 17–25, 26–28).

NaPalla oli päätöserässä eräpallo tilanteessa 24–22, mutta kokenut vastustaja pystyi kääntämään erän ja ottelun edukseen.

– Hatunnosto LeKille – se oli tänään parempi jokaisella osa-alueella, NaPan valmentaja Matti Alatalo totesi.

Sarjataulukossa neljäntenä olevan LeKin miehistöstä löytyy sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Joukkueen vahvuuksiin kuuluu muun muassa torjunta/puolustuspeli.

– Kolmas erä oli meiltä hyvä nousu, Alatalo tuumi.

NaPa joutui hieman muokkaamaan kokoonpanoa sairastumisten vuoksi. Jere Salmela pelasi aloituskokoonpanossa Konsta Karjalaisen paikalla. B-ikäinen Ville Kulmala tuli Otso Hakalan paikalle kolmannessa erässä. Salmela ja Kulmala eivät ujostelleet komennuksia.

Rovaniemeläisten parhaana palkittiin Juho Saukkonen. Leevi Alajärven saldo 8/+7 keskeltä oli myös ilahduttavaa.

NaPalla on tulossa kova viikonloppu, sillä A-pojat pelaavat lauantaina Rovaniemellä SM-välieriä ja ykkösen runkosarja päättyy sunnuntaina Joensuussa Karelian Hurmosta vastaan.

NaPa on sarjataulukossa yhdeksäntenä. Joukkueella on kuitenkin edelleen mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, sillä kahdeksantena oleva Kuortane ei osallistu niihin.