Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Näl­käi­nen Su­si­jen­gi söi Puolan – Sasu Salin heitti 18 ja Lauri Mark­ka­nen 17 pis­tet­tä

Praha
Henri Kantonen ja muu Suomen joukkue kiitteli monituhatpäisen suomalaisyleisön tukea.
Henri Kantonen ja muu Suomen joukkue kiitteli monituhatpäisen suomalaisyleisön tukea.
Kuva: MARTIN DIVISEK

Suomen koripallomaajoukkue otti tärkeän 89–59-voiton Puolasta koripalloilun EM-kisojen alkulohkon toisessa pelissään Prahassa. Suomen parhaat korintekijät olivat 18 pistettä heittänyt Sasu Salin ja 17 pistettä kerännyt Lauri Markkanen.

Markkanen pelasi toisella puoliajalla vain runsaat kahdeksan minuuttia ja teki kaksi pistettä.

Suomi hävisi eilen ensimmäisessä alkulohkopelissään jatkoajan jälkeen Israelille. Puola avasi EM-kisat kukistamalla lohkoisäntä Tshekin.

Suomi aloitti ottelun vahvasti. Mikael Jantunen nosti Lauri Markkasen syötöstä Suomen 13–5-johtoon ja pakotti Puolan ottamaan aikalisän, kun avausneljännestä oli pelaamatta 5.51 minuuttia. Neljänneksen päätteeksi Petteri Koponen upotti kulmakolmosen Miro Littlen syötöstä ja nosti Suomen 26–16-johtoon.

Suomi upotti avausneljänneksellä kolmosensa 6/9.

Sasu Salinin kolmonen Jantusen syötöstä lisäsi Suomen johdoksi 35–22, kun puoliaikaan oli 6.24 minuuttia. Toisella neljänneksellä Suomen kolmostarkkuus putosi, mutta Suomen puolustus piti Puolan korinteon vaikeana. Puola hankkiutui kuitenkin avauspuoliajalla vapaaheittoviivalle peräti 23 kertaa.

Puoli minuuttia ennen puoliakaa Ilari Seppälä sai teknisen virheen floppaamisesta. Puoliajan viimeinen hyökkäys päättyi Seppälän epäonnistuneeseen kolmoseen.

Kolmannen neljänneksen alussa Shawn Huff sai neljännen virheensä ja Jantunen kolmantensa. Se pakotti Suomen siirtymään pienempiin viisikoihin, mutta ei vienyt Suomen pelirytmiä. Salinin ottelun kolmas kolmonen nosti Suomen 55–34-johtoon, kun neljännestä oli takana 4.05 minuuttia.

Viimeisen neljänneksen alkaessa Suomi johti 64–44. Salinin viides kolmonen vei Suomen 72–49-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä 8.16 minuuttia. Loppuminuutit useampituhatpäinen suomalaiskatsojien joukko sai esittää kuorolauluja ilman vastusta puolalaiskannattajista.

Puolan Mateusz Ponitka ja A.J. Slaughter heittivät eilen Tshekkiä vastaan yhteensä 49 pistettä, mutta Suomi piti Ponitkan 8 pisteessä ja Slaughterin neljässä.