Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Nais­lei­jo­nat päätti EHT-kau­ten­sa voit­to­put­keen – nyt tähtäin kohti huh­ti­kuu­ta

Päävalmentaja näkee kehitystä: "Pelillisesti tämä oli kauden paras tapahtuma."

Liberec/Helsinki
Kauden aiempiin koitoksiin verrattuna turnaus oli päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan paras tuloksellisesti ja myös pelillisesti.
Kauden aiempiin koitoksiin verrattuna turnaus oli päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan paras tuloksellisesti ja myös pelillisesti.
Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue päätti tämän kauden pelinsä EHT-kiertueella kolmen ottelun voittoputkeen, kun Saksa kaatui Tshekin turnauksen päätöspäivänä 4–0. Naisleijonilla seuraavat tosipelit ovat edessä vasta huhtikuussa, kun Yhdysvalloissa pelataan MM-turnaus.

Naisleijonille maalasivat kapteeni Jenni Hiirikoski kahdesti sekä Noora Tulus ja Julia Liikala. Maalivahti Tiia Pajarinen piti nollan 16 torjunnalla.

Suomi avasi turnauksen tappiolla Ruotsille voittolaukauskisan myötä, mutta voitti sen jälkeen Sveitsin, Tshekin ja Saksan. Kauden aiempiin koitoksiin verrattaessa turnaus oli paras tuloksellisesti ja päävalmentaja Juuso Toivolan iloksi myös pelillisesti.

– Ehjä turnaus, ehjä kokonaisuus. Ensimmäisen ottelun rankkaritappio jäi hampaankoloon, mutta pelillisesti tämä oli kauden paras tapahtuma, Toivola tiivisti STT:lle puhelimitse Tshekin Liberecistä.

– Pystyttiin hyvin riistämään, merkkaamaan ja riistämään, laittamaan vastustaja ahtaalle. Ja hyökkäyspeli oli samanrytmisempää, päästiin viidellä hyökkäämään paremmin. Ja kun hyökkäysalueelle päästiin, niin maaleja onneksi tuli, mutta toki sitä edelleen tehostetaan. Maalivahtipeliin saa olla tyytyväinen, ja myös erikoistilannepeli otti askeleen eteenpäin. Tämä oli hyvä tapahtuma niin jäällä kuin jään ulkopuolella, joukkueessa on hyvä ilmapiiri, Toivola täsmensi vielä eri osa-alueita.

Tapanin paluu ilahdutti

Turnaus oli kokeneen hyökkääjän Susanna Tapanin paluutapahtuma maajoukkueeseen. Edellisen kerran syksyllä 2022 Naisleijonissa pelanneen Tapanin otteet ilahduttivat valmennusta.

– Näkyy, että on pelannut (Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga) PWHL:ssä, toi hyvää kokemusta, luisteluvoimaa ja kiekollista varmuutta meidän peliin. Hän on todella hyvä joukkuepelaaja, joka toi myös kentän ulkopuolelle oman kokemuksensa. Oli kiva saada hänet mukaan, Toivola totesi.

Tapani jatkaa kauttaan rapakon takana, muu pelaajisto Ruotsin ja Suomen sarjoissa. Huhtikuun 3. päivä Yhdysvaltain Uticassa alkavaan MM-turnaukseen Naisleijonat matkaa 25. maaliskuuta ja ottelee MM-leirillään Kanadassa yhden ottelun ennen turnausta. Toivola toivoo, että ainakin suurimmalla osalla joukkueesta pelituntuma säilyy mahdollisimman pitkään eli Euroopan sarjoissa mennään pudotuspeleissä pitkälle.