Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Myan­ma­rin vä­ki­val­ta kiih­tyy, kaksi po­lii­sin ampumaa mie­len­osoit­ta­jaa kriit­ti­ses­sä tilassa

Protestien on määrä jatkua keskiviikkona armeijan määräämistä kielloista huolimatta.

Yangon
Poliisi käytti tiistain mielenosoituksessa myös kumiluoteja ja kyynelkaasua protestoijia vastaan.
Poliisi käytti tiistain mielenosoituksessa myös kumiluoteja ja kyynelkaasua protestoijia vastaan.
Kuva: LYNN BO BO

Myanmarissa kaksi mielenosoittajaa oli keskiviikkona kriittisessä tilassa sen jälkeen kun poliisi oli ampunut heitä tiistaina maan pääkaupungin Naypyidawin mielenosoituksissa.

Kuvat toisesta uhrista, nuoresta naisesta, levisivät verkossa ympäri maailmaa. Muun muassa YK:n erityisedustaja Tom Andrews tuomitsi kovin sanoin väkivallan.

– He voivat ampua nuorta naista, mutta he eivät voi varastaa toivoa määrätietoisilta ihmisiltä. Koko maailma tuntee solidaarisuutta Myanmarin mielenosoittajia kohtaan, Andrews kirjoitti.

Poliisi käytti tiistain mielenosoituksessa myös kumiluoteja ja kyynelkaasua protestoijia vastaan. Valtiollisen median mukaan tämä oli tarpeen, koska mielenosoittajat "käyttivät karkeaa kieltä ja heittelivät poliiseja esineillä, jolloin neljä poliisia sai vammoja".

Sotilaat ratsasivat keskiviikon vastaisena yönä paikallista aikaa myös maan syrjäytetyn puolueen päämajan.

Armeija kaappasi vallan ja pidätti Aung San Suu Kyin viime viikolla. Myanmarissa  on sen jälkeen ollut joka päivä laajoja mielenosoituksia ja lakkoja, joissa on vaadittu demokratian palauttamista.

Mielenosoitusten on määrä jatkua keskiviikkona, vaikka armeija on kieltänyt kaikki kokoontumiset ja julistanut yöllisen ulkonaliikkumiskiellon maan kolmeen suurimpaan kaupunkiin Yangoniin, Mandalayhin ja Naypyidawiin.