Mainos

Muutos on yhä mah­dol­li­suus!

-
Kuva: Kemin Keminmaan ja Tornion seurakunnat

1. Joka aamu on armo uus,
miksi huolta siis kantaa!
Varjot väistyy ja vajavuus,
Jeesus voimansa antaa.
Kiitos Herran, hän auttaa tiellä,
meidän kanssamme nyt ja aina on,
täällä suo Isän suosion,
rauhan luonansa siellä. 

(Virsi 547)

Minut valittiin Keminmaan seurakunnan kirkkoherraksi vuonna 2016. Nyt Keminmaa on jälleen uuden haasteen edessä minun siirtyessäni Iisalmen seurakunnan kirkkoherraksi. Kuka on seurakunnan uusi kirkkoherra ja mitä hän sekä tulevaisuus muuttavat?

Olemme näinä vuosina kulkeneet hetken matkaa rinnakkain. Olemme kokeneet uutta puolin ja toisin. Olemme joutuneet kohtaamaan tilanteen, jossa vanhat opitut keinot eivät enää voi jatkua ja on pakko uudistua. On ollut muutosten aika. Olen kaikki nämä vuodet sanonut, että muutos on aina mahdollisuus, mutta siitä, miten sen mahdollisuuden käytämme, me vastaamme itse. Kukaan toinen ei voi tulla mentoroimaan asenteitamme, se meidän täytyy itse tehdä.

On sanottu, että seuraavan 10 vuoden aikana maailma tulee muuttumaan yhtä paljon kuin viimeisen 50 vuoden aikana. Eli muutokset ovat vasta alkamassa. Meille, jotka emme kuulu diginatiiviin sukupolveen, tulevat muutokset ravisuttamaan meistä jokaista. Siksi itse uskon vahvasti, että myös kirkon on uudistuttava. Meidän on opittava elämään uudistuvassa maailmassa. Meidän on myös muistettava, että sanan kuulijat muuttuvat, mutta sana pysyy ja se, miten sanaa selitetään tai ketkä sitä selittävät, tulevat väistämättä kokemaan suuren muutoksen. Me emme ole täällä vain itseämme, vaan toinen toistamme varten.

Keminmaan seurakunta on elinvoimainen ihmisen kokoinen seurakunta, jossa on todella paljon mahdollisuuksia. Seurakunnan työntekijät ovat oman alansa rautaisia ammattilaisia, jotka hoitavat seurakunnan tehtäviä sydämen palolla ja uutta luoden. Luottamushenkilöt ovat olleen monen monta kertaa uuden edessä ja myös uudet luottamushenkilöt ovat muokanneet luottamushenkilöiden toimintaa. Luottamushenkilöt ovat seurakunnan tulevaisuuden avaimet, joten huolehtikaa, että seurakuntalaisena kannatte kortenne kekoon ja äänestätte vaaleissa. Olemme tehneet paljon yhteistyötä eri yhteistyötahojen kanssa. Olemme luoneet uusia mahdollisuuksia ja yhteistyön muotoja.

Kiitän kaikkia yhteistyöstä ja kuluneista vuosista. Olette antaneet paljon. Teillä on paikka sydämessäni ja esirukouksissani.


Olkaa rohkeat,

pitäkää hyvästä kiinni,

älkää vastatko pahaan pahalla.

Rohkaiskaa arkoja,

tukekaa heikkoja,

auttakaa sorrettuja,

kunnioittakaa kaikkia ihmisiä.

Rakastakaa ja palvelkaa Herraa Pyhän Hengen voimassa iloiten. 


2.
Joka aamu on armo uus,
huolet voimme siis heittää.
Rangaistuksenkaan ankaruus
ei voi armoa peittää.
Herran hoidosta kiittäkäämme,
kun hän taivasta varten kasvattaa,
murheen allakin armahtaa,
hänen turviinsa jäämme.


3.
Kaikki entinen katoaa,
itkun, riemunkin aiheet,
moni arvoitus ratkeaa,
uudet alkavat vaiheet.
Kohta koittaa jo päivä Herran,
se on hänellä yksin tiedossaan.
Siksi kiitosta veisaamaan,
hänen voitto on kerran! 

(Virsi 547)


Keminmaan seurakunnan kirkkoherra

Sanna Komulainen