Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Mos­ko­van olym­pia­lai­sis­ta 40 vuotta – miksi ava­jais­pu­het­ta edi­toi­tiin?

Tasan neljä vuosikymmentä sitten avattiin upouudessa Piritan satamassa, Tallinnassa Moskovan kesäolympialaisten purjehduskilpailut. Neuvosto-Viron silloinen ulkoministeri Arnold Green (1920-2011) kiitteli vuolaasti virolaisia hyvin tehdystä työstä, mutta avajaispuheessaan kokeneelta poliitikolta menivät sanat pahasti sekaisin.

Purjehduskilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut Green vertaisi urheilijoita ja kisajärjestäjiä ahkerasti työskenteleviin mehiläisiin. Suorassa lähetyksessä puheeseen lipsahti kuitenkin sana ”unisus” (uneliaisuus), kun hänen piti kehua kansaa sanalla ”usinus” (ahkeruus).

”Tänään, kun neljä vuotta kestänyt urheilijoiden ja järjestäjien ”mehiläisten ahkeruus” kulminoituu, on minulla suuri ilo tervehtiä teitä kaikkia: olympiaurheilijoita, järjestäjiä, kisavieraita ja kotikansaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.