Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

"Mörkö" Anttila auttoi Jokerit ta­kai­sin KHL-voit­to­jen tielle en­nä­tys­ylei­sön edessä – "Hyvä voitto"

Perjantaina on Helsingissä vastassa Pietarin suurseura.

Helsinki
Hannes Björninen iski Jokerien voittomaalin.
Hannes Björninen iski Jokerien voittomaalin.
Kuva: Jokerit

Jokerien tukkoisen tuskaisa kulku tappiosta toiseen päättyi torstaina jääkiekon KHL:ssä. Marko .Mörkö. Anttila herätti Jokerit neljän ottelun painajaismaisesta häviökierteestä, sillä kapteenin avauserän johtomaali siivitti isännät lopulta 4–3-voittoon Sibir Novosibirskistä.

– Hyvä voitto. Aloitettiin paremmin mitä muutamassa aiemmassa, mutta saivat parista nukahduksesta maaleja, Anttila kuvaili.

Helsinkiläisten kolmen kotiottelun keskimmäistä kamppailua leimasi teema vaikeuksien kautta voittoon.

Anttilan avausmaali innosti isäntiä. Kauden kolmannen osumansa myös lempinimeä ”Stretsi” kantava hyökkääjä täräytti painavalla rannekudilla laidan ja aloituspistekaaren välistä verkkoon vastustamattomasti.

– Etsin syöttöpaikkaa, mutta sitä ei ollut. Sitten piti ampua tarkasti, kun kulma oli niin pieni, sattui menemään sisään, Anttila taustoitti.

Haaste, kiri ja SKA

Paha uni -tyyppinen jakso ei kaikonnut tyystin, päinvastoin. Sibir iski toisen erän puolivälin kynnyksellä nopeaan tahtiin, 23 sekunnissa, kiekon kahdesti maalivahti Janne Juvosen taakse.

Kotijoukkue osoitti taistelutahtonsa, sillä se punnersi toisen erätauon edellä Niklas Frimanin survomalla niin sanotulla pukukoppimaalilla 2–3:een.

– Todella tärkeä maali. Oli muutama tappio alla ja paineita oli kasautunut. On eri tilanne lähteä 1–3- tai 2–3-tilanteesta kolmanteen erään, Anttila kiitteli Frimania viimeistelystä.

Kolmas pelijakso osoitti, mistä Jokerit on tehty. Kauden ennätysyleisö, 4 876 katsojaa, nautti Jokerien hedelmällisestä kirivaihteesta. Veli-Matti Savinainen löi pelin tasoihin ja Hannes Björninen viimeisteli voittomaalin.

Perjantaina koittaa uusi ja entistä kovempi haaste, kun vastustajaksi asettuu Helsingin myöhäisottelussa Pietarin SKA.

– Nälkä ja näyttöhalu oli kova, saada kierre poikki ja palata voittokantaan, Anttila linjasi.

–SKA on kova haaste. Ilmeisesti yleisöä on tulossa paikalle ennätysmäärä, Anttila jatkoi.

Jokerit–Sibir Novosibirsk 4–3 (1–1, 1–2, 2–0)

J: Marko Anttila 1+0, Niklas Friman 1+0, Veli-Matti Savinainen 1+0, Hannes Björninen 1+0, Jordan Schroeder 0+2, Alex Grant 0+1, Nicklas Jensen 0+1, Teemu Turunen 0+1, Janne Juvonen 0+1.