Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Monacon gp:tä ei ajeta tänä vuonna lain­kaan – jär­jes­tä­jät tai­pui­vat ko­ro­na­epä­var­muu­den edessä

Lontoo

Formula 1 sai lisää koronaviruksen tuomaa järistystä torstaina, kun yhä alkamatta olevan kauden toukokuun kisat eli Hollanti, Espanja ja Monaco siirrettiin. Lisäisku tuli sitten illalla, kun legendaarisen Monacon katukisan järjestäjät ilmoittivat kisan peruuntuvan tältä vuodelta kokonaan.

Monacon kaduilla on ajettu kilpaa vuodesta 1929, ja gp oli mukana kaikkien aikojen ensimmäisellä F1:n MM-kaudella 1950. Sarjaan se palasi 1955 ja siitä lähtien huvijahtien liepeillä on ajettu joka vuosi, mutta korona oli perinteillekin nyt liikaa.

– Koronaviruspandemian tuoman epävarmuuden myötä kisan vaatiman työvoiman ja yli 1 500 vapaaehtoisen saaminen ei ole varmaa, joten huolellisen harkinnan jälkeen ja suurella surulla 78.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.