Mitä olet aina ha­lun­nut tietää lehden te­ke­mi­ses­tä? – kysy meiltä sa­no­ma­leh­ti­vii­kol­la ja kuun­te­le vas­tauk­set pod­cas­tis­ta

Sanomalehtiviikolla Lapin alueella sijaitsevat koulut saavat käyttöönsä ilmaiset digitunnukset, joilla pääsee lukemaan Lapin Kansaa.
Sanomalehtiviikolla Lapin alueella sijaitsevat koulut saavat käyttöönsä ilmaiset digitunnukset, joilla pääsee lukemaan Lapin Kansaa.
Kuva: Jouni Porsanger

Kuinka uutiset syntyvät?

Miten yleisönosastokirjoitukset valitaan?

Miten toimittajat keksivät juttuaiheet?

Miksi Lapin Kansan verkko on maksullinen?

Julkaistaanko Lapin Kansassa valeuutisia?

Sanomalehtiviikkoa vietetään 28.1.–1.2. Sen kunniaksi kutsumme lapset ja nuoret kysymään meiltä mitä tahansa, mitä olette aina halunneet tietää lehden tekemisestä. Kysymyksiä toivotaan erityisesti lappilaisilta koululuokilta.

Kysymyksiin vastaavat Lapin Kansan tekijät podcasteissa, joita tehdään sanomalehtiviikolla. Podcastit ovat kuunneltavissa myös myöhemmin.

Lisäksi teemme kysymyksistä ja vastauksista juttuja, jotka julkaistaan sekä Lapin Kansan nettisivuilla että printtilehdessä.

Lähetä kysymyksesi kirjoitettuna tai videoituna osoitteeseen toimitus@lapinkansa.fi. Vastauksen saat varmimmin, jos lähetät viestisi 27.1. mennessä, mutta mukaan otetaan myös sanomalehtiviikon aikana lähetettyjä kysymyksiä.

Koululuokat saavat sanomalehtiviikon ajaksi käyttöönsä maksuttomat digitunnukset, jotka löytyvät osoitteesta kalevamedia.fi/sanomalehtiviikko. Sivuilla on myös viikon teemaan liittyviä materiaaleja, joita voi hyödyntää oppitunneilla.