Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Tilaajille

Mitä eroa on Ita­lial­la ja Es­pan­jal­la? – Katso, kum­mas­sa kahvin ti­laa­mi­nen ruo­kai­lun jälkeen on kuin ki­roai­si kir­kos­sa ja kum­mas­sa juodaan enemmän al­ko­ho­lia

Välimeren kaksi kansaa eivät todellakaan ole samanlaisia. Italialaiset ovat traditionaalisempia kuin espanjalaiset, mutta kaoottisempia liikenteessä. Italialainen byrokratia on vailla vertaa, Espanjassa asiat hoituvat tehokkaasti. Lue, oletko samaa mieltä.

Italialainen mieheni pyysi tarjoilijalta taannoin espanjalaisessa pizzeriassa tikapuut ja ruuvimeisselin. Hän kertoi hämmästyneelle tarjoilijalle ruuvaavansa irti pizzeriakyltin.

Pizza voi näyttää pizzalta, mutta se ei ole sitä, jos siinä on emmentalia tai ananasta tai mozzarella on leikattu väärin. Miksikö ei? Koska pizzaa on tehty Italiassa, tarkemmin sanottuna Napolissa, jo 1 00 vuotta sitten. Silloin ei ollut emmentalia. Ananaksenkin Kolumbus toi Eurooppaan vasta vuonna 1492.

Italialaiset eivät ole valmiita uudistamaan keittiötään. Heidän mielestään hyvää ruokaa ei tehdä tehosekoittimella vaan morttelilla. Ruoka on traditioita ja traditioihin ei puututa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.