Tilaajille

Mira meni hö­pe­rök­si hor­tas­ta ja leipoo päi­vit­täin luon­nos­ta syö­tä­vää – kesä on vil­li­yrt­tien kul­ta-ai­kaa

Mira Metsälehto kerää lähes päivittäin syötävää luonnosta lautaselle, leivontaan ja säilöäkseen talven varalle.

Mira Metsälehto poimii Mesiangervon lehtiä.
Mira Metsälehto poimii Mesiangervon lehtiä.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Rovaniemen Arktikumin rannassa ilma on sateen jäljiltä kostea, mutta lämmin. Kasvit tuoksuvat niin, että niitä voisi jopa syödä.

Mira Metsälehto pyöräilee rantaan. Hän on seuraavaksi matkalla Saarenkylään, jossa kasvaa paljon mesiangervoa. Hän aikoo kerätä mesiangervon lehtiä ja valmistaa niistä sitruunahapotettua juomaa maistiaiseksi luonnonsuojeluliiton villiyrttiretkeä varten. Retki järjestetään maanantaina Arktikumin rannassa.