Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Mes­ta­ri­jouk­kueen Willy Her­nan­go­mez pal­kit­tiin EM-ko­rik­sen par­haa­na – Lauri Mark­ka­nen hävisi pis­te­kes­ki­ar­vos­sa vain NBA-täh­ti Giannis An­te­to­kounm­pol­le

Helsinki/Berliini
EM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi arvioitu Espanjan Willy Hernangomez tuulettaa Euroopan mestarina.
EM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi arvioitu Espanjan Willy Hernangomez tuulettaa Euroopan mestarina.
Kuva: FILIP SINGER

Espanjan mestarijoukkueen Willy Hernangomez palkittiin koripalloilun EM-kisojen arvokkaimpana pelaajana. Hernangomez auttoi Espanjan loppuottelussa Ranskaa vastaan 88–76-voittoon 14 pisteen ja kahdeksan levypallon saalillaan, ja hän pelasi koko kisat 17,2 pisteen ja 6,9 levypallon keskiarvoilla.

Espanjan joukkueen 209-senttinen sentteri kokosi pudotuspelien muhkeimman 27 pisteen saaliinsa puolivälieräottelussa Suomea vastaan.

Kreikan NBA-tähti Giannis Antetokounmpo oli kisojen tehokkain pelaaja 29,3 pisteen keskiarvolla. Lauri Markkanen oli pistetilastossa toinen 27,9 pisteen keskiarvolla. Bulgarian Aleksandar Vezenkov oli pistetilaston kolmas keskiarvolla 26,8.

Markkanen heitti Suomen joukkueen seitsemässä ottelussa 195 pistettä, jolla hän oli kisojen tilastoykkönen ennen Slovenian Luka Doncicia. Doncicin kokonaissaalis oli 182 pistettä.

EM-turnauksen tähdistöviisikkoon valittiin Hernangomezin ja Antetokounmpon lisäksi Lorenzo Brown Espanjan mestarijoukkueesta, Ranskan hopeajoukkueen sentteri Rudy Gobert ja Dennis Schröder Saksan pronssijoukkueesta.