Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Ro­va­nie­men mar­jan­poi­mi­jois­ta 40:llä ko­ro­na­tar­tun­ta, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 39 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa yh­dek­sän

Mervi Anttila on Vuoden yrit­tä­jä­nai­nen

Kemin Yrittäjänaiset valitsi Vuoden Yrittäjänaiseksi leivonta- ja juhlatarvikeliike Juhlaxia pyörittävän yrittäjä Mervi Anttilan. Kemin Yrittäjät valitsi Anttilan myös Vuoden Yksinyrittäjäksi.  Anttila kertoi Lapin Kansalle, että leivonta on edelleen hyvin trendikästä. Anttila perusti yrityksen vuonna 2009.  Yritysidea syntyi siitä, kun kivaa tavaraa omien lasten juhlien järjestämiseen ei tahtonut löytyä paikallisesti. kunkun hänen lapsensa olivat

Anttila kertoo, että Juhlaxin toiminnan sesonkiaikaa on yleensä kevät, koska juhlia on silloin paljon. Korona hiljensi toimintaa hetkeksi.

– Elokuu oli hyvä kuukausi, kun kuukauden lopussa oli ylioppilasjuhlat. Viime kesänä järjestettiin myös paljon 50- ja 60-vuotisjuhlia, kun ulkomaille ei päästy syntymäpäiviä karkuun.

Anttila on aktiivisesti osallistunut Kemin Yrittäjänaisten toimintaan kuulunut sen hallitukseen kahden vuoden ajan. Yhdistys valitsi ensi vuoden hallituksen puheenjohtajaksi Mervi Nurmisen. Muita jäseniä ovat Mervi Anttilan lisäksi Tiina Anttila, Anne Juopperi, Leila Roivainen Heidi Alakorpi, Susanna Niskala-Sorsa, Anu Grönlund ja Auli Tasala.