Kysely: Enem­mis­tö suo­ma­lai­sis­ta ei halua Suomen tai­pu­van Turkin eh­toi­hin Na­to–­jä­se­nyy­del­le, kertoo HS

Naton huippukokous: Suomen, Ruotsin ja Turkin joh­ta­jat ta­paa­vat tiis­tai­na

Kolumni: Mitä ja kenen pitää pyytää an­teek­si

Mer­ce­des-po­mo ar­vos­taa: Bot­tak­sen lois­to­voi­tol­la "e­lin­tär­keä rooli" mo­lem­mis­sa mes­ta­ruus­tais­tois­sa

Helsinki
Valtteri Bottas ajoi kauden ensimmäisen ja F1-uransa kymmenennen gp-voiton viime sunnuntaina Turkissa.
Valtteri Bottas ajoi kauden ensimmäisen ja F1-uransa kymmenennen gp-voiton viime sunnuntaina Turkissa.
Kuva: TOLGA BOZOGLU

Formula ykkösten Mercedes-tallin päällikkö Toto Wolff oli yksi ihastelijoista, kun Valtteri Bottas ajoi kauden ensimmäisen ja F1-uransa kymmenennen gp-voiton viime sunnuntaina Turkissa. Voitto tuli hyvinkin hallitulla tavalla ennen kakkoseksi ajanutta Red Bull -tähteä Max Verstappenia. Wolff vaikuttui ja kertoi Autosportille, että voitto ei välttämättä jäänyt Bottaksen viimeiseksi Mercedeksellä.

Bottakselle voitto oli kautta varjostaneiden vaikeuksien jälkeen mannaa ja varmisti, että Alfa Romeolle ensi kaudeksi siirtyvä suomalainen ei jäänyt voitotta viimeisellä kaudellaan saksalaisessa mahtitallissa.

– Voitto ei välttämättä ollut hänen viimeisensä tällä kaudella. Esitys oli uskomaton, Wolff totesi Autosportin mukaan.

– Hän starttasi helponlaisesti paalulta ja hivuttautui muilta. Hän oli nopein mies radalla, ja paras renkaiden hallinnassa. Hän piti homman kontrollissa koko ajan ja ajoi myös nopeimman kierroksen. Täyden kympin kisa, tallipäällikön kehut jatkuivat.

Mercedekselle Bottaksen voitto merkitsi Wolffin mukaan paljon maailmanmestaruustaistossa niin kuljettajien kuin valmistajien osalta. Kuljettajien MM-pisteissä Verstappen johtaa Mercedeksen Lewis Hamiltonia kuudella pisteellä ja valmistajissa Mercedeksen etumatka Red Bulliin pysyi päälle 30 pisteessä.

– Voitto voi näytellä elintärkeää roolia valmistajien MM-kamppailussa, mutta myös tukea Lewista. Koska vain Valtterin esitys esti Maxia saamasta kahdeksaa lisäpistettä, Wolff muistuttaa.