tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Mer­ce­dek­sen Russell kaa­sut­te­li kär­ki­ajan Mek­si­kon gp:n toi­ses­sa har­joi­tuk­ses­sa – Fer­ra­rin Leclerc törmäsi seinään

Jälkimmäisessä harjoituksessa yhdeksänneksi nopeimman ajan tehnyt Bottas kuvailee harjoituskierrosten olleen positiivinen alku gp:lle.

Mexico
Mercedeksen George Russell oli toisien harjoitusten nopein kuski.
Mercedeksen George Russell oli toisien harjoitusten nopein kuski.
Kuva: Mario Guzman

Mercedeksen F1-kuski George Russell oli Meksikon gp:n toisten harjoitusten nopein ajalla 1.19,970.

Ensimmäiset harjoitukset väliin jättäneet kuljettajat saivat toisessa harjoituksessa ajaa ensimmäisen puoliskon oman harjoitusohjelmansa mukaisesti. Russell oli ollut sivussa aiemmin perjantaina ajetuista ensimmäisistä harjoituksista lainattuaan autoaan Nyck de Vriesille, kertoo Formula1.com.

Toisessa harjoituksessa testattiin pääosin ensi vuoden renkaita, mutta Mercedes-kuski hurautti aikansa tämän vuoden pehmeillä renkailla.

Pian sen jälkeen kun Russell oli kurvaillut kärkiaikansa, edellisessä harjoituksessa toiseksi nopeimman ajan tehnyt Charles Leclerc menetti Ferrarinsa hallinnan ja luisui valliin. Leclerc välttyi vammoilta, mutta ajoneuvon perä sai pahoja vaurioita ja punaiset liput viuhuivat.

Kun Leclercin auto oli saatu poistettua radalta ja vallit korjattua harjoitukset saivat jatkua.

Kärkikolmikolla alla vanhat renkaat

Harjoitusten toisiksi nopein oli AlphaTaurin Yuki Tsunoda ja kolmanneksi tuli Alpinen Esteban Ocon. Tsunoda oli 0,828 sekuntia ja Ocon 1,207 sekuntia Russelia hitaampi.

Tsunoda ja Ocon käyttivät Leclercin tavoin osan harjoituksesta nykyisellään käytössä olevia pehmeitä renkaita.

Tyystin testattavana olleilla Pirelleillä ajaneista nopeimman ajan teki toisessa harjoituksessa neljänneksi yltänyt Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, joka oli Russellia 1,539 sekuntia hitaampi.

Viidenneksi ja kuudenneksi nopeimmat ajat ajoivat Red Bull -kuskit Sergio Perez ja Max Verstappen. Perez oli Verstappenia nopeampi 0,009 sekunnilla.

Kolarinsa jälkeen Leclerc löysi itsensä seitsemänneltä sijalta. Avausharjoituksessa kärkiajan napannut tallikaveri Carlos Sainz oli puolestaan tällä haavaa kahdeksas.

Valtteri Bottas kellotti 10. nopeimman harjoitusajan.
Valtteri Bottas kellotti 10. nopeimman harjoitusajan.
Kuva: Mario Guzman

"Auto tuntui hyvältä tänään"

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli avausharjoituksessa seitsemänneksi nopein ja oli vain 0,376 sekuntia kärkiajan tuolloin tehnyttä Sainzia hitaampi. Toisessa harjoituksessa yhdeksänneksi tullut Bottas jätätti kärkiajan kaasutellutta Russellia 2,023 sekuntia.

– Oli hyvä päivä radalla, auto tuntui aika hyvältä tänään, Bottas kertoi STT:lle perjantain harjoitusten jälkeen.

Bottas painotti toisella harjoituskierroksella olleen täysin kyse uusista renkaista, joiden hän kertoi tuntuneen erittäin samanlaisilta kuin tämän vuoden renkaat.

– Tietenkin rengaspaineissa on eroavaisuutta. Ne ovat hieman alhaisemmat, minkä tuntee, Bottas lisäsi.

Bottas kuvaili harjoituskierrosten olleen positiivinen alku Meksikon gp:lle ja kehui auton tuntuman lisäksi myös sen tasapainoa. Hän arvioi tilanteen olleen hyvä myös kierrosaikojen osalta.

– Hyvä merkki huomiselle ja toivottavasti myös sunnuntaille, Bottas kommentoi.

Meksikon gp:n kolmas ja viimeinen harjoitus on määrä ajaa lauantaina paikallista aikaa puoliltapäivin, eli Suomen aikaa iltakahdeksan aikoihin.