Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Mer­ce­dek­sen mars­si­jär­jes­tys en­nal­laan – Ha­mil­ton oli nopein ja Bottas yk­kös­haas­ta­ja formula 1:n MM-kau­den en­sim­mäi­se­nä har­joi­tus­päi­vä­nä

Barcelona
Lewis Hamiltonin vauhti oli heti kovaa.
Lewis Hamiltonin vauhti oli heti kovaa.
Kuva: Alejandro Garcia

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas yllyttivät Mercedes-ajokit kiivaimpaan vauhtiin Barcelonan testiviikon ensimmäisenä harjoituspäivänä. Hamilton oli päivän toisen ja Bottas ensimmäisen jakson nopein Barcelonan moottoriradalla.

Hamiltonille merkittiin päivän vauhdikkain kierros ajalla 1.16,976. Bottas jäi siitä 337 sekunnin tuhannesosaa. Racing Pointin Sergio Perez ja Red Bullin Max Verstappen ajoivat seuraavaksi ripeimmät kierrokset.

Hamilton ajoi keskiviikkona 94 kierrosta ja Bottas 79. Mercedes-tallin 173 kierroksen kokonaissaalis oli päivän suurin, joten auton luotettavuus osoittautui hyväksi.

Red Bullille kertyi 168, McLarenille 161 ja Alfa Romeolle 138 kierrosta. Kaikki pääsivät yli sataan kierrokseen, joten ensimmäinen päivä ei paljastanut yhtään katastrofia autojen suunnittelussa.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajaa kauden ensimmäisen testin torstaina.