Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

"Meidän jouk­kueem­me kaverit eivät luo­vu­ta" – Florida saa­lis­ti NHL-fi­naa­li­sar­jan en­sim­mäi­sen voit­ton­sa jat­ko­ajal­la

Helsinki/Sunrise
Matthew Tkachuk (vas.) vei maalillaan ottelun jatkoajalla lauottuaan Floridan tasoitusmaalin. Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.
Matthew Tkachuk (vas.) vei maalillaan ottelun jatkoajalla lauottuaan Floridan tasoitusmaalin. Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.
Kuva: Panthers

Florida Panthers voitti NHL-jääkiekkoliigan kolmannen loppuottelun Vegas Golden Knightsia vastaan jatkoajalla maalein 3–2 ja kavensi voitot lukemiin 1–2.

Jatkoajan aluksi Panthers kesti alivoiman, ja ottelun ratkaisi rannelaukauksellaan kanadalaishyökkääjä Carter Verhaeghe, kun jatkoerää oli pelattu runsaat 4.27 minuuttia.

– Minulla oli hiukan aikaa kävellä sisään ja laukoa. Olen todella iloinen, että se meni sisään, Verhaeghe sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Florida on tämän kevään pudotuspeleissä voittanut kaikki seitsemän jatkoaikaotteluaan.

– Me olemme kissat. Meillä on ne elämät, jotka meillä on, mutta tämä on mahtavaa. Tämä näyttää, miten suurenmoinen joukkueemme on, eivätkä meidän joukkueemme kaverit luovuta, Verhaeghe sanoi.

Vegasin valmentaja Bruce Cassidy sanoi olevansa tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Normaalisti tuo on laukaus, jonka annamme vastustajalle, saamme torjunnan ja jatkamme peliä. Se ei ollut ylivoimahyökkäys keskeltä, joten minulla ei ole valittamista siitä, miten puolustimme tilanteen. Heillä on hyviä pelaajia. He luovat paikkoja, Cassidy sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Tkachuk vei jatkoajalle

Florida oli häviöllä 1–2 kolmannen erän lopulla, kunnes Matthew Tkachuk tasoitti tilanteen 2.13 minuuttia ennen erän päätöstä maalivahti Sergei Bobrovskin seuratessa tilannetta vaihdosta.

– Tämä oli todennäköisesti tämän kauden sisukkain voittomme, Tkachuk sanoi.

Tkachuk oli sivussa osan ensimmäisestä ja toisesta erästä, koska hän joutui kovan taklauksen jälkeen selvittämään aivotärähdysprotokollan ennen kuin sai luvan jatkaa pelaamista.

– Ketään ei kiinnosta, miten tähän tilanteeseen päädyttiin. Sarja on nyt tilanteessa 2–1, Tkachuk sanoi.

NHL:n loppuottelusarja on 55 kertaa aiemmin ollut tilanteessa 2–1. Alakynnessä ollut joukkue on noussut mestariksi yksitoista kertaa.

– Meillä on kollektiivista luottamusta, Floridan valmentaja Paul Maurice sanoi.

Florida ei ollut koskaan aiemmin voittanut NHL:n finaalisarjan peliä. Joukkue oli ennen tätä kautta edellisen ja ainoan kerran finaaleissa vuonna 1996, jolloin se hävisi Coloradolle voitoin 0–4. Edellisen kerran Florida Panthers pelasi kotipelin NHL-finaaleissa 10. kesäkuuta 1996.

Floridan ja koko pelin ensimmäisen maalin teki Brandon Montour. Vegasin maalit tekivät Mark Stone ja Jonathan Marchessault ylivoimalla.

Marchessault on tehnyt 13:ssa viime pudotuspeliottelussaan 13 maalia.

Floridan suomalaiset Aleksander Barkov ja Anton Lundell jäivät tehopisteittä, ja pari viikkoa sitten loukkaantunut Eetu Luostarinen oli yhä sivussa.