Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Matti Nykäsen muis­to­mer­kis­sä ollut virhe kor­jat­tiin

Jyväskylä
Matti Nykäsen muistomerkki tehtiin yksi korjaus saavutusten osalta.
Matti Nykäsen muistomerkki tehtiin yksi korjaus saavutusten osalta.
Kuva: JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

Edesmenneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen muistomerkki Höyhen paljastettiin pari viikkoa sitten Hippoksen liikuntapuistossa Jyväskylässä, ja samalla muistomerkistä paljastui virhe koskien Nykäsen saavutuksia. Nyt virhe on korjattu, Jyväskylän kaupunki kertoi torstaina.

Teoksessa oleviin suksiin on kaiverrettu Nykäsen saavutuksia. Yhdeksi saavutukseksi listattiin "Olympiahopea suurmäki Sarajevo 1984", mutta Nykänen oli Sarajevon suurmäessä olympiavoittaja.

Kuvanveistäjä Kaarina Kaikkonen pahoitteli virhettä kuvaten sitä "inhimilliseksi oikolukuvirheeksi". Jyväskylän kaupunki kertoi torstaina, että Kaikkonen on omalla kustannuksellaan asennuttanut uuden suksen virheellisen tilalle.