Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Matka Eu­roo­pan halki Ita­liaan vaihtui ko­ro­na­evak­koon Isos­sa­ky­rös­sä – olot sai­raa­lois­sa jär­kyt­tä­vät eniten

Minna Lymin piti lähteä takaisin Italiaan helmikuussa, mutta koronatartuntojen leviäminen esti aikeet. Hän toivoo, että ihmiset miettisivät entistä tarkemmin tarvettaan matkustaa.

Isokyrö

Ilman koronaviruksen leviämistä Minna Lymi olisi viettänyt jo pari viikkoa toisen asuinmaansa Italian keväässä.

Saapasmaan sijaan hän ulkoiluttaa koiriaan nyt hyytävässä maalisviimassa Isonkyrön raitilla Pohjanmaalla.

– Olimme olleet mieheni kanssa Suomessa tammikuusta lähtien ja minulle, reilu parikymppiselle pojalleni, kolmelle koiralle ja autolle oli laivaliput valmiina helmikuun 24. päivälle. Sitten pari päivää sitä ennen koronasta alkoi tulvia uutisia ja tietoja niin, ettei enää kannattanut ottaa riskiä ja lähteä.

Lymin koti ei sijaitse kaikkein pahimmilla korona-alueilla Pohjois-Italiassa, vaan Keski-Italian itärannikolla Abruzzon maakunnassa, noin 130 ihmisen asuttamassa Fallon kylässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.